Stálo mu to za to? Väzenie sedem rokov za lúpež a krádež!

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 14:49 • 2 min
Stálo mu to za to? Väzenie sedem rokov za lúpež a krádež!

BANSKÁ BYSTRICA - Na sedem rokov odňatia slobody nepodmienečne za lúpež, krádež a porušovanie domovej slobody odsúdil dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici 35-ročného Milana Bartoša zo Slovenskej Ľupče.

slovakia

left justify in out

Rozsudok súd vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor a obvinený muž.


Bartoš v decembri minulého roka sa opakovane vlámal do domu 88-ročnej dôchodkyne v Slovenskej Ľupči. V prvom prípade jej ukradol peňaženku s hotovosťou a spôsobil jej škodu viac ako 40 eur. Druhý raz sa k nej vlámal večer na Silvestra 2013. Peniaze tentoraz nenašiel, ale na vchodových dverách spôsobil škodu 70 eur. Pritom bol v priebehu dvoch rokov opakovane postihnutý za krádeže v obchodných domoch. 


Zločin lúpeže spáchal Bartoš vo februári tohto roka, keď blízko autobusovej stanice v Banskej Bystrici prepadol 61-ročného muža. So slovami „zabijem ťa, naval peniaze“ ho chytil pod krk a pritlačil ku kovovému zábradliu. Druhou rukou napadnutému mužovi vybral z bundy mobilný telefón, cigarety a drobné mince v hodnote asi štyri eurá. 


Bartoš spáchal zločin lúpeže, prečin krádeže vlámaním a prečin porušovania domovej slobody. V minulosti trinásťkrát trestaný Bartoš svoje konanie oľutoval a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Okrem trestu väzenia musí príbuzným poškodenej dôchodkyne nahradiť spôsobenú škodu 110 eur. 


Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies