Sťahovanie prezidenta SR do vily na Slavíne sa odkladá

NETKY.SK • 30 Október 2015, 11:25 • 2 min
Sťahovanie prezidenta SR do vily na Slavíne sa odkladá

BRATISLAVA - Sťahovanie prezidenta SR Andreja Kisku do rezidencie na bratislavskom Slavíne sa odkladá. Pôvodný plán bol do konca tohto roka, termín sa posúva najmenej o rok. Dôvodom je zrušenie postupu zadávania zákazky na rekonštrukciu dlhodobo nevyužívanej vily.

slovakia

left justify in out

Výzvu na predkladanie ponúk zverejnila Kancelária prezidenta SR ešte v máji. Predpokladaná hodnota zákazky sa pohybovala na úrovni 594.000 eur s DPH. Zo siedmich uchádzačov vyhrala spoločnosť Heston. S ňou sa nakoniec zmluva neuzavrela, keďže sa zmenili okolnosti, za ktorých sa vyhlásilo verejné obstarávanie.

 

Ako pre TASR priblížil šéf komunikačného odboru Kancelárie prezidenta SR Roman Krpelan, nové verejné obstarávanie by malo byť vyhlásené do konca tohto roka. Predpokladá sa, že Kiska by sa do vynovenej rezidencie mohol nasťahovať v priebehu budúceho roka.

 

O renovácii vily na Slavíne rozhodol vlani Kiska po tom, ako sa oboznámil s návrhom riešenia neefektívneho využívania štátneho majetku a financií kancelárie. Nepovažoval za vhodné, aby sa naďalej vynakladali peniaze na konzervovanie nepoužívaného objektu, ale ani aby ho štát predal. Trojpodlažná vila má okrem reprezentatívnych priestorov a prezidentskej pracovne aj jedáleň, kuchyňu a štyri izby.

 

Rezidencia na Slavíne sa dlhodobo nevyužíva a chátra. Náklady na jej udržiavanie predstavovali zhruba 200.000 eur. Bývalé sídlo dozornej rady Východoslovenských železiarní so 42-árovým pozemkom kúpila kancelária prezidenta v roku 2001 za 36 miliónov korún. Ešte v tom istom roku investovala do jej rekonštrukcie a úprav viac ako 10 miliónov. Štátu slúžila len tri a pol roka, a to za čias prezidenta Rudolfa Schustera.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies