Štadión pre OH v Riu de Janeiro je bez prúdu, má nezaplatené účty

NETKY.SK • 5 Január 2016, 12:13 • 2 min
Štadión pre OH v Riu de Janeiro je bez prúdu, má nezaplatené účty

RIO DE JANEIRO - Štadión Niltona Santosa, na ktorom sa tento rok uskutočnia atletické súťaže olympijských hier v Riu de Janeiro, zostal bez elektrickej energie. Zo zodpovednosti za nezaplatené účty od mája 2015 sa navzájom obviňujú samospráva a futbalový klub Botafogo, ktorý objekt užíva.

slovakia

left justify in out

Podľa brazílskeho portálu Globo Esporte štadión dlhuje elektrárňam milión reálov (227-tisíc eur). Dodávka elektrického prúdu je údajne zastavená od minulého týždňa, voda netečie už vyše mesiaca. "Musíme zistiť, na ktorej strane nastala chyba," uviedol klub.


Brazília uviazla v hlbokej finančnej recesii a vláda postupne škrtá náklady na organizovanie OH 2016. Úsporné opatrenia sa týkajú aj využívania dobrovoľníkov, ktorí si po novom musia hradiť ubytovanie. Prvé testovacie podujatia na Estádio Nilton Santos sú naplánované na máj. Počas OH sa na ňom okrem atlétov predstavia počas skupinovej fázy aj futbalisti.

 

Postavili ho pre panamerické hry 2007 a pôvodne niesol meno bývalého prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Joaa Havelangea, ktorý sa však medzitým zdiskreditoval prevalením korupčných škandálov. Preto nesie teraz meno niekdajšieho hráča Botafoga Niltona Santosa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies