Srbsko sa chystá vybudovať v Belehrade dočasné utečenecké centrum

NETKY.SK • 19 August 2015, 16:27 • 2 min
Srbsko sa chystá vybudovať v Belehrade dočasné utečenecké centrum

BELEHRAD - Srbský premiér Aleksandar Vučič dnes oznámil, že v Beleherade postavia dočasné centrum pre utečencov, ktoré dokáže poskytnúť ubytovanie pre približne 2000 ľudí.

slovakia

left justify in out

Vučič tiež prisľúbil, že Srbsko poskytne pomoc aj migrantom, ktorí cez územie krajiny len prechádzajú, aby sa dostali ďalej do Európy. Dodal, že utečenci dostanú šatstvo, jedlo, hygienické potreby, mlieko a plienky.

 

"Vyjde nás to draho, nikoho však nechceme prosiť o pomoc. Postavíme dočasné prijímacie centrum a pomôžeme, koľko budeme môcť, pričom Európskej únii poďakujeme, či už sa rozhodne Srbsku pomôcť alebo nie," povedal srbský premiér.

 

Srbský minister zahraničných vecí Ivica Dačič dnes uviedol, že jeho krajina sa na rozdiel od susedného Maďarska nechystá na svojich hraniciach s Macedónskom stavať žiadny ochranný plot. Tento krok Maďarska podľa neho spôsobí, že utečenci budú teraz zo Srbska putovať ďalej do Európy cez Chorvátsko a Bulharsko.

 

Do Srbska každodenne prichádza cez Macedónsko a Grécko približne 2000 migrantov z Blízkeho a Ďalekého východu, uviedla HINA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies