Srbsko je pre Slovensko dôležitý a strategický partner v rámci obrannej stratégie v Európe

NETKY.SK • 13 Február 2018, 12:30 • 2 min
Srbsko je pre Slovensko dôležitý a strategický partner v rámci obrannej stratégie v Európe

BRATISLAVA - Srbsko je pre Slovenskú republiku dôležitý a strategický partner v rámci obrannej stratégie. Uviedol to po dnešnom rokovaní so srbským veľvyslancom na Slovensku Šanim Dermaku minister obrany Peter Gajdoš (SNS).

slovakia

left justify in out

Obe strany majú záujem na prehlbovaní a rozširovaní jestvujúcej spolupráce. "Slovenská republika dlhodobo podporuje integračné snahy vašej krajiny do euroatlantických štruktúr. Z hľadiska stabilizácie regiónu západného Balkánu vás vnímame ako dôležitého a výnimočného partnera,“ priblížil po rokovaní Gajdoš. V rámci stretnutia minister srbského veľvyslanca informoval aj o strategických dokumentoch rezortu obrany a z nich vyplývajúcich modernizačných procesoch.

Dermaku navštívil rezortu obrany z dôvodu svojho končiaceho sa mandátu veľvyslanca v SR. Témou diskusie bola aj bilancia doterajšej spolupráce, výmena skúseností z oblasti integračných procesov a reformy ozbrojených síl, ako aj vyhodnotenie prínosu medzivládnej dohody podpísanej v decembri 2016. Minister obrany Gajdoš ocenil tiež dlhoročnú spoluprácu v misii UNFICYP na Cypre. V slovenskom kontingente tam aj v súčasnosti pôsobí 46 príslušníkov srbských ozbrojených síl.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies