Dvadsaťjednotka prehrala s Talianskom 3:1: Zarezal nás rozhodca!

NETKY.SK • 14 Október 2014, 18:17 • 2 min
Dvadsaťjednotka prehrala s Talianskom 3:1: Zarezal nás rozhodca!

REGGIO EMILIA - Futbalisti slovenskej reprezentácie do 21 rokov prehrali 1:3 (0:2) s talianskymi rovesníkmi v utorňajšom odvetnom stretnutí baráže v Reggiu Emilia v rámci kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2015 hráčov tejto vekovej kategórie do Česka.

slovakia

left justify in out

Keďže minulotýždňový prvý duel v Zlatých Moravciach sa skončil nerozhodne 1:1, na budúcoročný kontinentálny šampionát "dvadsaťjednotiek" do Česka postúpila "azúrová squadra".

 

Súboj výrazne ovplyvnil hlavný rozhodca Steven McLean zo Škótska, ktorý udelil desať žltých a dve červené karty a Talianom odpustil dve "jedenástky". Domáci sa ujali vedenia už v 5. min zásluhou krásneho lobu Federica Bernardeschiho, už po štvrťhodine bolo 2:0, keď penaltu premenil Andrea Belotti. V druhom polčase znížil striedajúci Stanislav Lobotka, ale skóre uzavrel v záverečnej minúte ďalší hráč z lavičky náhradníkov Samuele Longo. 

 

Zverenci Ivana Galáda dohrávali oslabení o v prvom polčase vylúčeného Ondreja Dudu i Adama Zreľáka, ktorý dostal červenú kartu v 78. min. Navyše, arbiter vykázal z lavičky aj Galáda a technického vedúceho SR "21" Dávida Vailinga. 


Výsledok - utorok - odveta baráže: 
Taliansko "21" - Slovensko "21" 3:1 (2:0) - prvý zápas 1:1, na ME 2015 postúpilo Taliansko "21" 

Góly: 5. Bernardeschi, 15. Belotti (z pok. kopu), 90. Longo - 63. Lobotka, ŽK: 25. Viviani, 30. Crisetig, 60. Berardi, 72. Bernardeschi, 88. Biraghi - 15. Duda, 19. Zreľák, 35. Lásik, 78. Rusov, 90.+ Teixeira, ČK: 35. Duda, 78. Zreľák (obaja SR) obaja po druhej ŽK za faul, rozhodoval: McLean (Škót.) 

 

Zostavy: 
Taliansko: Bardi - Zappacosta, Rugani, Bianchetti, Biraghi - Crisetig, Viviani (55. Benassi), Battocchio - Berardi (86. Baselli), Belotti (77. Longo), Bernardeschi 
Slovensko: Rusov - Pauschek, Niňaj (21. Škriniar), Teixeira, R. Mazáň - Lásik, Paur (46. Lobotka) - Schranz (83. T. Malec), Duda, Hrošovský - Zreľák 

 

Skóre duelu otvoril z prvej vážnejšej akcie Bernardeschi, ktorý utešeným lobom potrestal chybu Slovákov vo vlastnej šestnástke a prekonal Rusova. O vyrovnanie sa pokúsil v 11. min Zreľák, ale jeho krížnu strelu tečovali Taliani na rohový kop. Na rozdiel dvoch gólov upravil už po necelej štvrťhodine z pokutového kopu Belotti, ktorý potrestal zákrok Paura na Berardiho. Hlavný arbiter potom vylúčil po druhej ŽK za ďalší faul v strede ihriska Dudu. Hostia sa mohli gólovo dotiahnuť v nadstavenom čase prvého polčasu, ale hlavička Schranza po rohovom kope letela nad. 

 

Tretí gól domácich mohol pridať v 56. min Berardi, ale v sólovom nájazde na brankára hostí mieril vedľa. Po priamom kope odpovedal volejom Zreľák, lopte v ceste za bránkovú čiaru zabránil blokom Zappacosta, ktorý možno zahral aj rukou. Ležérne hrajúci Taliani prenechali iniciatívu "galádovcom" a pykali za to v 63. min: krásnym oblúčikom spoza pokutového územia trafil do čierneho Lobotka - 2:1. Mladí Slováci výrazne ožili a vyrovnanie na kopačke mal po signáli z priameho kopu Zreľák. Jeho bombu ľavačkou vyboxoval domáci gólman. Štvrťhodinu pred koncom arbiter odpustil domácim jasný pokutový kop, keď prenikajúceho Schranza faulom zastavil Bianchetti. Škótsky rozhodca potom vylúčil aj druhého Slováka - Zreľáka. V záverečnej minúte pečatil triumf domácich z brejku troch proti jednému Longo. 

 

Hlas: 
Ivan Galád (tréner SR "21): "Nikdy by som nepomyslel a nepredpokladal by som, že na takejto úrovni by sa mohlo poškodiť takýmto spôsobom našim hráčom a našej krajine." 

     

Ondej Duda, stredopoliar SR. "Myslím si, že chlapci podali super výkon. Napriek môjmu vylúčeniu, za každého stavu a pri každej situácii hrali to, čo sme si povedali v kabíne. Plnili sme to, na čom sme sa dohodli. Nechceli sme sa vzdať, aj keď sme prehrávali o dva góly. Strašne ma mrzí, že som dostal červenú kartu. Taliani neboli takí nebezpeční, nijako extrémne nám nehrozili. Prehru beriem na seba, je to z veľkej časti moja chyba, nemôžem dostať takú zbytočnú žltú kartu a oslabiť mužstvo. K rozhodcovi sa už ani nechcem vyjadrovať. Prvú kartu som dostal za protesty, ale nebol som vulgárny, slušne som sa opýtal, prečo nariadil penaltu. Bol to môj prvý kontakt s arbitrom a on mi 'z fleku' ukázal žltú kartu. V druhom prípade to bol z mojej strany faul, neprotestoval som, ale keď som videl druhú žltú, tak som bol poradne prekvapený." 

 

Adam Zreľák (útočník SR "21"): "V prvom rade treba povedať, že rozhodca nezvládol zápas. Hneď v úvode nám dal kartu za zdržiavanie, a to sa predsa na začiatku stretnutia nerobí. Dvadsať minút nás potom Taliani tlačili, keď sme však zabrali v druhom polčase, boli sme lepší ako súper. Potom arbiter nariadil penaltu proti domácim, ale vzápätí ju zrušil a dal iba roh. Keby to nechal tak, určite by sme 'jedenástku ' premenili a potom už ubránili tú remízu. Toto, čo predviedol rozhodca, by sa vo futbale nemalo robiť. V desiatich sme hrali lepšie ako oni, súper len odkopával lopty. Ešte aj keď nás bolo o dvoch menej, tak sme ich tlačili. Napokon sme inkasovali z brejku, keď sme hrali vabank. S tým sa už nedalo nič robiť." 
      

Patrik Hrošovský, stredopoliar SR. „Radšej nebudem nič hovoriť, ťažko sa mi hovorí po tomto zápase. Prvý polčas sme si pokazili, no v druhom sme o jedného menej bojovali a chýbal kúsok, aby sme to zvládli.“

 

McClean v nervóznom závere z lavičky vykázal slovenského kouča Ivana Galáda aj technického vedúceho Dávida Vailinga. "Nikdy som nepredpokladal, že na medzinárodnej úrovni môže niekto tak poškodiť slovenských hráčov. Viac to nekomentujem," rozhorčenie reagoval na výkon trojice škótskych arbitrov Galád, ktorý v druhej kvalifikácii za sebou stroskotal so svojimi zverencami až v baráži. V tej predchádzajúcej Slováci nestačili na Holanďanov, ktorým doma aj vonku podľahli 0:2.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies