Bidenovi hrozí obžaloba z vojnových zločinov!

NETKY.SK • 1 September 2022, 17:15 • 2 min
Bidenovi hrozí obžaloba z vojnových zločinov!

WASHINGTON - Problémom doteraz čelil len bývalý americký prezident Donald Trump, situácia sa však obracia.

slovakia

left justify in out

Poslanci Snemovne reprezentantov zintenzívňujú výzvy na odvolanie prezidenta Joe Bidena. Republikáni pritom majú pred voľbami, ktoré sa v Spojených štátoch budú konať v polovici novembra, zatiaľ vysoké šance na úspech. Verejnosť v Amerike vo väčšej miere stojí za republikánom Trumpom, a to najmä odvtedy, ako FBI vykonala raziu v jeho floridskom sídle. 

 

img

 

Republikáni obviňujú Joe Bidena zo závažných zločinov, ktoré majú súvisieť s chaotickým stiahnutím amerických síl z Afganistanu, ale i s pokračujúcou krízou, ktorej Amerika čelí na svojej južnej hranici s Mexikom. Aj keď teraz je ich tlak len symbolický, keďže Snemovňu ovládajú demokrati, ak by sa pomery v novembri zmenili, súčasného amerického prezidenta by čakali ťažké časy. 

 

img

 

Marjorie Taylor Greeneová z ich krídla, oznámila, že vypracúvava obžalobu, ktorú chce podať na začiaku budúceho roku. Obvinenie má hroziť aj ministrovi pre vnútorné záležitosti Alejandrovi Mayorkasovi taktiež v súvislosti s migračnou krízou na hraniciach s Mexikom. 

 

Kancelária texaského poslanca Chipa Roya pre Daily Mail uviedla, že minister i americký prezident si preukázateľne opakovane odmietli splniť svoju ústavnú povinnosť, a to postarať sa o to, aby imigračné zákony v Amerike fungovali aj v praxi. Týmto (ne)konaním mali ohroziť Američanov a imigrantov z Mexika a iných krajín. 

 

img

 

Konzervatívna zástupkyňa štátu Illinois Mary Millerová vyzvala na odvolanie prezidenta presne rok po tom, ako samovražedný atentátnik ISIS-K zabil takmer 200 ľudí vrátane 13 členov americkej armády v blízkosti medzinárodného letiska Hamída Karzaja v Kábule uprostred evakuácie americkej armády.

 

Joe Biden by tak mohol budúci rok čeliť impeachmentu, teda žalobe, ktorá by ho v prípade dokázania viny - porušenia americkej ústavy - s okamžitou platnosťou pozbavila funkcie amerického prezidenta. 

 

Z domova: Bola havária Alexandra Dubčeka skutočne nehoda?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies