Správu o stave školstva chce Juraj Draxler prepracovať

NETKY.SK • 12 December 2014, 17:21 • 2 min
Správu o stave školstva chce Juraj Draxler prepracovať

BRATISLAVA - Správa o stave školstva, ktorú pripravoval ešte exminister Dušan Čaplovič (Smer-SD), neupadne do zabudnutia. Nový šéf rezortu Juraj Draxler (nom. Smer-SD) sa ju rozhodol prepracovať. Správu mala vláda schváliť ešte v septembri minulého roka, ale doteraz sa na rokovanie kabinetu nedostala.

slovakia

left justify in out

"Minister školstva, vedy, výskumu a športu Juraj Draxler plánuje správu prepracovať, aktualizovať a predložiť vláde v budúcom roku," uviedlo pre TASR ministerstvo školstva. Dokument okrem iného obsahuje záväzok, že investície do školstva sa budú každoročne do roku 2016 zvyšovať o 130 miliónov eur, pričom sa tak malo stať už v tomto roku. Taktiež hovorí o tom, že plat učiteľov základných a stredných škôl by mal do roku 2016 dosiahnuť 1,2-násobok priemerného platu v národnom hospodárstve.
     

Prepracovanie správy je podľa učiteľov strata času. Upozornili tiež, že v sobotu (13.12.) ubehnú dva roky od mimoriadnej schôdze NR SR k stavu školstva, na základe ktorej vznikla správa. "To je len obraz toho, akú má táto vláda politiku, čo sa týka školstva a vzdelávania. Jednoducho nemá žiadnu ucelenú politiku, neprišli s nejakou víziou pred dva a pol rokmi a to sa prejavuje aj na tom, že tá správa nie je prijatá," uviedol pre TASR Branislav Kočan zo Slovenskej komory učiteľov (SKU).
     

Ako dodal, dokument je pre učiteľov dôležitý z toho dôvodu, že obsahuje systémové kroky na nápravu pomerov v školstve. "Vidíme, že to školstvo sa neuberá správnym smerom, vidíme aj výsledky žiakov, vidíme každodennú realitu, zápasíme s nízkymi platmi, s nedostatočným vybavením," priblížil Kočan s tým, že správa o stave školstva bola malým krokom vpred.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies