Spotrebné úvery idú nielen na rekonštrukciu domu, ale aj na zuby

NETKY.SK • 19 December 2013, 13:03 • 2 min
Spotrebné úvery idú nielen na rekonštrukciu domu, ale aj na zuby

BRATISLAVA - Slováci prejavujú záujem o úvery najviac v závere roka. Až tretinu spotrebných úverov používajú na zlepšenie bývania. Nasleduje vybavenie domácnosti, primárne čierna a biela technika, či nábytok.

slovakia

left justify in out

Naopak, čerpanie úverov na nové darčeky skončilo na chvoste. Tvrdia to údaje z prieskumu Poštovej banky, na ktorom sa zúčastnilo 500 klientov čerpajúcich úver v predvianočnom období. "Dohady, že ľudia využívajú zvýhodnené úvery ku koncu roka najmä na nákup vianočných darčekov, sa podľa prieskumu Poštovej banky nepotvrdili. Aj v predvianočnom čase prevláda čerpanie úverov na nevyhnutné veci spojené s bývaním," povedala jej hovorkyňa Naďa Urbanová.

O úvery majú Slováci záujem aj z menej zvyčajných dôvodov. Pred Vianocami si požičali napr. na zaplatenie vstupného poplatku do investičnej spoločnosti i na opravu zubov. Pôžičky si pred sviatkami berieme aj na príjemnejšie účely, ako napríklad na svadby či veľké rodinné oslavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies