Sporná taxislužba Uber ukončila minulý rok so stratou aj napriek tomu, že tržby rapídne stúpali

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 13:37 • 2 min
Sporná taxislužba Uber ukončila minulý rok so stratou aj napriek tomu, že tržby rapídne stúpali

BRATISLAVA – V minulom roku si americká taxislužba Uber pohoršila o tri percentá oproti 3. štvrťroku.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť roku 2016 vygenerovala tržby vo výške 6,5 miliardy USD (6,11 miliardy eur), rok ale uzavrela so starou 2,8 miliardy USD. Firma však zaznamenala rapídny nárast tržieb v posledných 3 mesiacoch minulého roka a to až o 74 percent, čo predstavuje až 2,9 miliardy USD.

 

Na základe týchto výsledkov sa firma radí medzi najrýchlejšie expandujúce firmy na svete. Aj napriek kauzám, ktoré otriasli firmou v poslednej dobe nijak nepoškodilo meno firmy a tržby naďalej rastú míľovými krokmi. 

 

Regionálna manažérka spoločnosti pre USA a Kanadu Rachel Holtová uviedla, že firma je prosperuje veľmi dobre, čo jej poskytuje priestor na zmeny v oblasti manažmentu, organizácie, firemnej kultúry aj vzťahov s vodičmi.

 

Uber, ktorý funguje prostredníctvom mobilnej aplikácie, ktorá používa GPS na základe, ktorej umožňuje majiteľom súkromných vozidiel zarobiť si a klientom dostať sa čo najrýchlejšie do cieľa. Toto jednoduché používanie služby si ľudia veľmi rýchlo obľúbili, čakanie sa znížilo na minimum, ceny za využitie taxislužby sú nepochybne nižšie v porovnaní s ostatnými taxislužbami.

 

Platba prebieha prostredníctvom telefónu, čo veľmi praktické, klienti nepotrebujú disponovať žiadnou hotovosťou, jednoducho sa im platba stiahne z karty. Nakoľko sa tento systém veľmi ťažko kontroluje, spoločnosť čelí po celom svete rôznym žalobám a protestom taxikárov, ktorí oficiálne pracujú a odvádzajú dane zo svojej pracovnej činnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies