Rusko nepodnecuje potravinovú krízu, vyhlásil Lavrov

NETKY.SK • 22 Júl 2022, 14:05 • 2 min
Rusko nepodnecuje potravinovú krízu, vyhlásil Lavrov

MOSKVA – Rusko nepodnecuje potravinovú krízu a bude aj naďalej poskytovať dodávky potravín aj energií a plniť si tak záväzky vyplývajúce z medzinárodných dohôd. Povedal to ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, píše v piatok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Tvrdenia, že Rusko spôsobuje hlad vo svete, označil Lavrov za „úplne neopodstatnené špekulácie západnej a ukrajinskej propagandy“. Šéf ruskej diplomacie uviedol, že tieto problémy sa začali počas pandémie koronavírusu, keď Západ využil svoje peniaze na odklonenie komoditných a potravinových reťazcov, v dôsledku čoho sa „zhoršila situácia rozvojových krajín závislých od potravinových dodávok“.

 

img


„Rusko si bude naďalej svedomito plniť svoje záväzky vyplývajúce z medzinárodných zmlúv týkajúce sa vývozu potravín, hnojív, energetických surovín a iného tovaru životne dôležitého pre Afriku,“ napísal Lavrov v článku zverejnenom vo viacerých ruských médiách krátko pred začiatkom jeho cesty po afrických krajinách, ktorú odštartuje cez víkend návštevou Egypta.

 

 

Možno vás zaujme: Lavrov: Rusofóbna politika Washingtonu spôsobuje veľkú škodu pre pokračovanie rusko-maďarských vzťahov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies