Spor medzi Poliačikom a Paškom stojí, liberál trvá na pojednávaní

NETKY.SK • 6 December 2013, 13:20 • 2 min
Spor medzi Poliačikom a Paškom stojí, liberál trvá na pojednávaní

BRATISLAVA - Spor medzi poslancom SaS Martin Poliačikom a predsedom NR SR Pavol Paškom (Smer-SD), ktorý sa začal už pred viac ako pol rokom, zatiaľ stojí a nič sa nedeje. Pre TASR to dnes vyhlásil Poliačik s tým, že trvá na súdnom pojednávaní.

slovakia

left justify in out

"Dostali sme žiadosť, či súhlasíme s tým, aby nebolo súdne pojednávanie a súd by rozhodol na základe žaloby. Ja som však za pojednávanie," deklaroval opozičný poslanec. Termíny však zatiaľ vytýčené nie sú. "Je to tak jasná vec, že očakávam uznanie zo strany súdu, že bola poškodená moja osoba. Nemám potrebu dokazovať škodu, ani nežiadam peniaze, chcem len ospravedlnenie," dodal. Paška sa dnes vyjadriť nechcel.

Martin Poliačik podal na jar na šéfa parlamentu Pašku žalobu na ochranu osobnosti pre Paškove výroky o Poliačikovi ako o propagátorovi heroínu. "Pán Paška prekrúcal moje slová a zámerne sa snažil vykresliť ma ako človeka, ktorý velebí, dokonca propaguje užívanie drog. Ja som niekoľkokrát povedal, že tomu tak nie je. Som presvedčený, že pán predsedu parlamentu si bol vedomý toho, že to tak nie je a urobil to zámerne," vysvetlil dôvod podania Poliačik.

Poslanec si myslí, že Paška poškodil vážnosť akéhokoľvek jeho ďalšieho výroku, ktorý v politike môže mať. Zároveň si nemyslí, že je v poriadku, aby ľudia aj vo vrcholných pozíciách štátu zámerne klamali o niekom so snahou očierniť ho.

Poliačik pripomenul, že Pašku žaluje za dva výroky. Pripúšťa, že na jeden z nich sa vzťahuje imunita na výroky v pléne. V prípade druhého o "neúnavnom heroínovom propagandistovi" to podľa Poliačika neplatí. Paška to povedal na tlačovej konferencii. "Je žalovateľný," vyhlásil Poliačik.

Paška sa už skôr vyjadril, že Poliačikove kroky nijako nevníma. "Ja som proste skonštatoval niečo, čo každý vie a skonštatovali to aj niektorí jeho kolegovia, keď začal používať tieto, z môjho hľadiska nepatričné, vyjadrenia," reagoval Paška. Na otázku, či má Poliačik šancu uspieť, šéf parlamentu nedokázal odpovedať. "V každom prípade nech skúša," doplnil.

Poliačik už neraz čelil poznámkam o jeho skúsenostiach s drogami. Poslanec sa k užitiu tvrdých drog priznal v rozhovore pre denník Sme. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies