Sociálna poisťovňa zavádza nový elektronický účet poistenca. Ako si ho máme aktivovať?

NETKY.SK • 3 Máj 2022, 14:22 • 2 min
Sociálna poisťovňa zavádza nový elektronický účet poistenca. Ako si ho máme aktivovať?

BRATISLAVA - Elektronický účet poistenca vychádza z pôvodnej aplikácie individuálny účet poistenca, ktorý prešiel výraznou modernizáciou. Nový účet je dizajnovo prehľadnejší, užívateľsky prívetivejší, klient sa v ňom dokáže veľmi rýchlo, intuitívne orientovať a overiť si informácie z oblasti svojho sociálneho poistenia.

slovakia

left justify in out

Sociálna poisťovňa (SP) predstavila nový elektronický účet poistenca. Informoval o tom Martin Kontúr, hovorca SP.

 

Cesta k prístupu do účtu je podľa neho jednoduchá. Pre poistencov je potrebná jedna osobná návšteva pracoviska SP. Pre úsporu času je možné vytlačiť si a vyplniť tlačivo v predstihu doma. Prístup do elektronického účtu poistenca má následne klient k dispozícii cez heslo a mobilnú aplikáciu alebo prostredníctvom elektronického občianskeho preukazu.

 

 

Zdôraznil, že elektronický účet poskytuje klientovi nielen lepší prehľad a nové funkcionality, ale tiež prináša nové prostredie, v ktorom v budúcnosti nájde ďalšie pridané služby. Príkladom je pripravovaná elektronická PN-ka, ktorá bude spustená od 1. júna 2022.

 

Prečítajte si tiež: Penta predáva tri realitné projekty. Kto bude nový majiteľ?

 

Medzi hlavné dôvody, prečo by si mal klient aktivovať prístup do elektronického účtu, podľa Kontúra patria najmä zrýchlenie a zjednodušenie komunikácie so SP, úspora času, okamžitý prístup k informáciám, online prehľad o sociálnom poistení, ako aj možnosť spätnej väzby prostredníctvom kontaktných formulárov.

 

img

 

 

S aktivovaným prístupom do elektronického účtu si podľa hovorcu môže klient údaje kontrolovať priebežne už počas aktívneho života a podľa toho, o akú dávku má záujem. Kontrola údajov je tak podľa neho základným predpokladom, že v prípade, ak je ich evidencia v SP korektná, uplatňovanie nároku na dávku sociálneho poistenia bude rýchlejšie.

 

„Pre poistenca Sociálnej poisťovne sa tak elektronický účet poistenca stáva užitočným pomocníkom i zdrojom dôležitých informácií a otvára dvere pre rýchlu a bezpečnú komunikáciu občana s ňou aj v budúcich nových službách,“ dodal Michal Ilko, generálny riaditeľ SP.

 

Možno vás zaujme: Majitelia značky Karl Lagerfeld predali väčšinový podiel spoločnosti G-III z USA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies