Spoluzakladateľ Microsoftu zrejme objavil inžiniersky zázrak

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 13:01 • 2 min
Spoluzakladateľ Microsoftu zrejme objavil inžiniersky zázrak

TOKIO - Spoluzakladateľ Microsoftu a filantrop Paul Allen oznámil, že pri pobreží Filipín objavil obrovskú japonskú bojovú loď z druhej svetovej vojny, ktorá sa potopila pred viac ako 70 rokmi. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Objavená loď je pravdepodobne Musaši, jedna z najväčších vojnových lodí, aká bola kedy postavená. Allenov agent pre publicitu vo vyhlásení uviedol, že Allen a jeho tím objavili vrak bojovej lode počas víkendu. Tím sa nachádza na jachte M/Y Octopus, po vraku pátral osem rokov.

 

 

 

 

Allen nazval loď Musaši "inžinierskym zázrakom". Podľa vlastných slov ako inžinier oceňuje technológiu a konštrukciu lode. Bola sesterským plavidlom lode Jamato, najväčšej vojnovej lode v dejinách.

 

 

 

 

Loď Musaši potopili stíhačky amerického námorníctva 24. októbra 1944 počas bitky v Leytskom zálive. O život prišlo približne polovica z jej 2400-člennej posádky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies