Spoločnosť RWE otvorila v Poľsku veterné parky s kapacitou 45 MW

NETKY.SK • 20 Október 2015, 13:40 • 2 min
Spoločnosť RWE otvorila v Poľsku veterné parky s kapacitou 45 MW

VARŠAVA - Energetická firma RWE Polska, ktoré je súčasťou nemeckej energetickej skupiny RWE, dokončila výstavbu veterných parkov v Poľsku s kapacitou 45 megawattov (MW). Celková kapacita spoločnosti v krajine tak stúpla na približne 240 MW.

slovakia

left justify in out

RWE Polska o tom informovala v utorok. Veterné parky Opalenica a Nowy Staw zvýšili počet pobrežných veterných parkov firmy RWE Polska na osem. Výrobe elektrickej energie v Poľsku stále dominuje uhlie a 90 % elektriny v krajine produkujú elektrárne používajúce ako palivo uhlie. Celková inštalovaná kapacita poľských elektrární v závere roka 2014 bola 38 gigawattov (GW), pričom kapacita veterných parkov bola na úrovni 3,8 GW.

 

Optimizmus výrobcov elektriny z obnoviteľných zdrojov v krajine však podľa RWE zvyšuje nová schéma aukcií, ktorá sa má začať v budúcom roku a nahradí terajší program subvencií prostredníctvom takzvaných zelených certifikátov.  Nemecká skupina RWE pôsobí na Slovensku od roku 2003, kedy získala v privatizácii 49-percentný podiel Východoslovenskej energetiky. Po tom, ako sa slovenský trh s predajom energií liberalizoval, začala nemecká spoločnosť aj s predajom plynu na Slovensku prostredníctvom firmy RWE Gas Slovensko. Nemecký koncern RWE patrí medzi päť najväčších energetických spoločností v Európe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies