Veľký zvrat vo veci parkovania v Petržalke: Firma EEI odstúpila od zmluvy

NETKY.SK • 27 Október 2015, 14:09 • 2 min
Veľký zvrat vo veci parkovania v Petržalke: Firma EEI odstúpila od zmluvy

BRATISLAVA - Spoločnosť EEI dnes oficiálne informovala vedenie Mestskej časti Bratislava - Petržalka o svojom rozhodnutí odstúpiť od zmluvy na dodávku parkovacích služieb pre Petržalku. Spoločnosť EEI konštatuje, že útoky na firmu, znevažovanie jej dobrého mena, odbornosti a schopností, prekročili únosnú mieru. EEI zároveň vyhlasuje, že odmieta slúžiť ako nástroj politického boja, ktorý nemá s odborným riešením katastrofálnej situácie ohľadne parkovania v Petržalke nič spoločné.

slovakia

left justify in out

„Za posledné týždne sme si vypočuli z úst takzvaných expertov na rezidentské parkovanie toľko nezmyslov a urážok, a prečítali a videli toľko mediálnych skreslení a zavádzania, že to nemá zmysel. Občania Petržalky si asi budú musieť na poriadok v parkovaní na svojom sídlisku počkať dlhšie“, uvádza sa v stanovisku EEI, ktoré firma dnes poskytla tlačovým agentúram.

Podľa EEI úspech akéhokoľvek systému rezidentského parkovania stojí a padá na miere akceptovateľnosti zo strany obyvateľstva, ktorá je do veľkej miery daná úrovňou a najmä obsahom diskusie, ktorú vedú zodpovední predstavitelia občanov. V prípade Petržalky bol podľa EEI celý systém v diskusii natoľko dehonestovaný a znevážený, že miera jeho akceptácie zo strany obyvateľov by bola veľmi otázna.

„Našou prácou nie je viesť boj s poslancami, médiami, či dokonca obyvateľstvom. My ponúkame funkčnú a v praxi overenú koncepciu, ktorá by problém s parkovaním v Petržalke vyriešila a najmä by vytvorila predpoklad na ďalšiu modernizáciu a optimalizáciu celého systému statickej dopravy v tejto rezidentskej zóne. To všetko ale predpokladá, že sa budeme o tejto veci seriózne a najmä odborne rozprávať. A to sa v prípade Petržalky ani zďaleka nedeje“, konštatuje firma EEI.

Spoločnosť, ktorá je dnes najväčším operátorom parkovacích systémov na Slovensku ďalej uvádza, že aj v iných mestách Slovenska bolo zavádzanie rezidentských parkovacích systémov vždy spojené so vzrušenou diskusiou, ktorá ale nikdy nenadobudla také absurdné rozmery, ako teraz v prípade Petržalky.

„Diskusia, dokonca aj tvrdá diskusia je normálna vec, pretože ľudia nikdy neveria novým veciam. Dnes si ale rezidenti systémy pochvaľujú, pretože ich chronický problém s parkovaním sa vyriešil. V Bratislave to ale prekročilo únosnú mieru. Je nám to ľúto, ale dobré meno spoločnosti EEI už nemienime naďalej vystavovať urážkam zo strany ľudí, ktorí netušia o čom parkovacie systémy sú, ako fungujú a najmä komu a ako slúžia“, konštatuje EEI na záver svojho stanoviska. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies