Rapper a producent Dr. Dre zarobil 3 miliardy: Apple odkúpila jeho firmu Beats!

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 11:00 • 2 min
Rapper a producent Dr. Dre zarobil 3 miliardy: Apple odkúpila jeho firmu Beats!

SAN FRANCISCO - Rapper Dr. Dre je poriadne v balíku! Americký koncern Apple dnes potvrdil, že kupuje za 3 miliardy USD (2,20 miliardy eur) spoločnosť Beats Electronics, ktorý sa špecializuje na internetové služby spojené s hudbou a výrobu slúchadiel.

slovakia

left justify in out

Apple by chcel vďaka akvizícii získať väčší podiel v rýchlo sa rozvíjajúcom odvetví internetových hudobných služieb. Informovali o tom agentúry Reuters, AP a DPA.

 

Očakáva sa, že zakladatelia firmy Beats - Jimmy Iovine a rapper Dr. Dre sa pripoja k Apple. Môžu totiž technologickému gigantu pomôcť pri budovaní vzťahov s hudobným priemyslom, ktorý má ťažké srdce na Apple a ďalších výrobcov smartfónov a inej elektroniky. Dôvodom je sťahovanie hudby z internetu.

 

Oznámeniu o kúpe predchádzal únik informácií o rokovaniach medzi oboma stranami pred zhruba tromi týždňami. Je to najdrahšia akvizícia v 38-ročnej histórii Apple z hľadiska ceny a trhovej hodnoty Beats. Jej cieľom však je odvrátiť hrozbu, ktorú táto spoločnosť predstavovala pre hudobný obchod Apple - iTunes.

 

Technologický gigant zaplatí za Beats 2,6 miliardy USD v hotovosti a 400 miliónov USD vo forme akcií Apple. Celá transakcia by sa mala dokončiť do októbra tohto roka.

 

Beats je zisková spoločnosť, vlani dosiahla obrat 1,1 miliardy USD a určite tak pomôže Apple zvýšiť zisk.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies