Spojené štáty predstavia nové vízové pravidlá pre Európanov

NETKY.SK • 21 Január 2016, 09:44 • 2 min
Spojené štáty predstavia nové vízové pravidlá pre Európanov

WASHINGTON - Vláda amerického prezidenta Baracka Obamu oznámi dnes plán na zavedenie nových vízových pravidiel pre Európanov s dvojakým občianstvom iránskym, irackým, sudánskym či sýrskym. Zmeny sa dotknú tiež tých Európanov, čo za uplynulých päť rokov navštívili niektorú z týchto krajín.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútornej bezpečnosti podľa zistení agentúry AP dnes načrtne spôsob, ako sa pri implementácii tohto nového nariadenia bude postupovať. Zameriava sa najmä na osoby, ktoré v minulosti bojovali v radoch extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) a má im zabrániť v ľahkému prístupu na územie USA.

 

Uvedený zákon Kongres prijal ešte v decembri. Napriek tomu, že sa vzťahuje iba ma malé percento Európanov, vyvolal znepokojenie v štátoch, pre ktoré vo vzťahu k USA platí bezvízový styk. Podľa Iránu zasa táto právna úprava trestá právoplatné obchodné cesty do islamskej republiky.

 

Nový zákon vlády USA postihuje predovšetkým Irak a Sýriu, v ktorých IS obsadil významné územia a nastolil v nich kalifát. Irán, Sudán, ako aj Sýriu zasa Washington považuje za štáty financujúce terorizmus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies