Spojené arabské emiráty prijali piatich väzňov z Guantánama

NETKY.SK • 16 November 2015, 07:06 • 2 min
Spojené arabské emiráty prijali piatich väzňov z Guantánama

WASHINGTON - Piatich väzňov z americkej vojenskej základne Guantánamo na Kube prepustili a previezli do Spojených arabských emirátov, kde ich odovzdali tamojším úradom, oznámilo v nedeľu ministerstvo obrany USA.

slovakia

left justify in out

Pentagón dodal, že všetci piati sú Jemenčania, ktorých umiestnia v tejto krajine v Perzskom zálive po tom, ako americké úrady dospeli k záveru, že už nepredstavujú hrozbu. Ich prepustením sa počet osôb zadržiavaných vo väznici na základni Guantánamo znížil na 107.


Piatich väzňov prepustených počas uplynulého víkendu zadržiavali viac než 13 rokov. Obvinenia voči nim nevzniesli, držali ich však vo väzbe ako tzv. nepriateľských bojovníkov. Ich prepustenie sa oneskorilo, pretože ich nemohli poslať do Jemenu, ktorý USA považujú za príliš nestabilný na prijatie väzňov z Guantánama. Museli preto nájsť inú krajinu, ktorá ich príjme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies