Spišská Nová Ves predstavila novú mobilnú aplikáciu, ktorá uľahčí návštevníkom orientáciu v meste

NETKY.SK • 9 Január 2018, 08:46 • 2 min
Spišská Nová Ves predstavila novú mobilnú aplikáciu, ktorá uľahčí návštevníkom orientáciu v meste

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Mesto Spišská Nová Ves pripravilo pre svojich návštevníkov novinku. Je ňou mobilná aplikácia, ktorá majiteľom smartfónov poskytne množstvo informácií o pamiatkach a historických budovách, turistických atrakciách, podujatiach i histórii mesta.

slovakia

left justify in out

„Výhodou aplikácie je jej fungovanie v offline režime, čiže po stiahnutí do mobilu ju možno čiastočne používať aj bez internetového pripojenia,“ uviedla Mária Dutková z referátu cestovného ruchu a zahraničných vzťahov na Mestskom úrade v Spišskej Novej Vsi.

 

V súčasnosti je aplikácia dostupná v slovenskom a anglickom jazyku. Jej súčasťou sú mapy a GPS navigácie, ktoré lokalizujú miesto pohybu používateľa a zároveň ho navedú na miesto jeho záujmu. Obsahuje na mapách zvýraznené turistické trasy pre peších i mapy okolitých cyklotrás. „Návštevníci tu nájdu aj informácie zamerané na šport, oddych a rekreáciu,“ doplnila Dutková.

 

Pri kultúrnych inštitúciách pôsobiacich v meste sú uvedené kontaktné údaje a otváracie hodiny. V menu sa nachádzajú praktické informácie ako napr. dôležité telefónne čísla, ďalej spoje mestskej hromadnej dopravy, link na webstránku mesta a pod. „Zaujímavosťou je audiosprievodca v oboch jazykoch,“ upozornila Dutková s tým, že mobilnú aplikáciu si možno bezplatne stiahnuť cez App Store alebo prostredníctvom Google Play po zadaní Spišská Nová Ves.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies