Spiderman Aubameyang musí pre hrozbu žltej karty masku odložiť

NETKY.SK • 15 August 2014, 11:43 • 2 min
Spiderman Aubameyang musí pre hrozbu žltej karty masku odložiť

DORTMUND - Bláznivú oslavu gólu predviedol futbalový útočník Pierre-Emerick Aubameyang. Gabonská hviezda Borussie Dortmund si po svojom presnom zásahu hlavou v stredajšom zápase Nemeckého superpohára proti Bayernu Mníchov, ktorým zvýšila v 62. min vedenie "čierno-žltých" na 2:0, vytiahla v štulpni ukrytú masku Spidermana a natiahla si ju na hlavu. Aubameyang mal na to dôvod.

slovakia

left justify in out

"Bolo to pre môjho syna, ktorá má dnes narodeniny. On je veľkým fanúšikom Spidermana," vysvetľoval rýchly hráč dortmundskej ofenzívy nemeckú premiéru tohto spôsobu oslavy, pre ktorý si vyslúžil pri pôsobení vo Francúzsku prezývku pavúčí muž.

 

Fanúšikovia ho však zrejme často s maskou na tvári na bundelisgových trávnikoch neuvidia, keďže predpisy Nemeckého futbalového zväzu (DFB) o oslave gólu hovoria jasne: "Hráč dostane napomenutie, ak si hlavu alebo tvár zakryje maskou alebo niečím podobným." 

 

V klube mali pre netradičnú formu radosti svojho hráča tentoraz pochopenie. "Keď ide o ojedinelú záležitosť, tak to nie je žiadny problém. Ale v prípade potrestania žltou kartou to už nie je také vtipné. Nepotrebujeme tieto veci každý týždeň," uviedol pre Bild manažér Borussie Michael Zorc. 

 

Hlavný arbiter Superpohára Peter Gagelmann prižmúril oko a Spidermana za extravagantnú oslavu gólu nepotrestal. V budúcnosti by sa to však už bez žltej karty zrejme nezaobišlo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies