Spevák Blythe, súdený za smrť fanúšika, nakrútil temné video o Prahe

NETKY.SK • 26 August 2013, 17:29 • 2 min
Spevák Blythe, súdený za smrť fanúšika, nakrútil temné video o Prahe

PRAHA - Americký metalový spevák Randy Blythe sa na svojom webe vrátil k Prahe a k procesu, v ktorom bol súdený za zabitie fanúšika. Fotoaparátom nakrútil video The Devil is the Details (Diabol sú detaily), ktoré je jeho osobnou spoveďou o tom, čo v čase procesu prežíval. Informoval o tom dnes spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

"Tento film som vyrobil v priebehu súdu v Prahe. Nevedel som, čo so mnou bude, len som cítil, že som konal správne, keď som sa na súd dostavil," uviedol Blythe. Video chcel zverejniť ešte pred vyhlásením rozsudku. Vtedy v ňom ešte chýbala záverečná pasáž s Blythom stojacim na Karlovom moste, ktorú dotočil až po tom, ako ho súd zbavil obvinenia. "Ukázal som klip svojmu právnikovi, a on mi poradil, aby som to zverejnil, až keď bude po súde. Zastával názor, že české úrady by nemuseli pochopiť, čo som tým filmom chcel povedať," vysvetlil americký hudobník.

Video podľa Blytha vystihuje, aké myšlienky ho počas súdneho procesu prenasledovali. Klip, ku ktorému vytvoril aj hudobnú kulisu, je plný diabolsky vyzerajúcich bábok (predávajú ich v pražských obchodíkoch) a nechýbajú ani zábery smrtky na Staromestskom orloji. "Marionety sú súčasťou českej kultúry, ktorú som si obľúbil. Bábka čerta predstavuje mňa, ako som sám seba vnímal a ako sa na mňa pozerala spoločnosť. Chcem len zdôrazniť, že tu predstavuje zlo," povedal na záver Blythe, ktorý video ukončil odkazom pre zosnulého fanúšika: "Odpočívaj v pokoji, Daniel."

Blythe v súčasnosti pripravuje aj knihu spomienok. Jej stredobodom má byť pražský súdny proces kvôli smrti fanúšika po koncerte americkej metalovej skupiny Lamb of God v klube Abaton v roku 2010, informovali Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies