Španielsky kráľ Juan Carlos sa vzdal trónu v prospech svojho syna, Španieli budú mať najkrajšiu kráľovnú!

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 11:18 • 2 min
Španielsky kráľ Juan Carlos sa vzdal trónu v prospech svojho syna, Španieli budú mať najkrajšiu kráľovnú!

MADRID - Španielsky kráľ Juan Carlos pripravuje abdikáciu a odovzdanie trónu svojmu synovi, korunnému princovi Felipemu. Oznámil to dnes španielsky premiér Mariano Rajoy.

slovakia

left justify in out

"Jeho výsosť kráľ Juan Carlos mi práve oznámil svoju vôľu vzdať sa trónu. Som presvedčený, že je najvhodnejšia chvíľa na zmenu," uviedol Rajoy podľa agentúry Reuters.

 


      

Premiér bez ďalšieho vysvetlenia povedal, že kráľ odstupuje z osobných dôvodov. V ostatných rokoch sužovali 76-ročného kráľa zdravotné problémy. Juan Carlos nastúpil na trón len dva dni po smrti diktátora Francisca Franca.
      

Obľúbenosť kráľa, ktorý dohliadal na prechod Španielska od diktatúry k demokracii, v ostatných rokoch klesala pre viaceré škandály kráľovskej rodiny vrátane korupčnej aféry jeho zaťa Iňakiho Urdangarina, ako aj zranenia samotného kráľa na utajenej poľovačke v Afrike počas náročného obdobia finančnej krízy v tejto juhoeurópskej krajine.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies