Španielsko navštívilo vlani 75,3 milióna

NETKY.SK • 12 Január 2017, 14:14 • 2 min
Španielsko navštívilo vlani 75,3 milióna

MADRID – Španielsky cestovný ruch má za sebou úspešný rok. Počet zahraničných návštevníkov sa zvýšil aj v roku 2016, už štvrtý rok po sebe, a to až o 10 % na rekordných 75,3 milióna turistov.

slovakia

left justify in out

Dôvodom zvýšeného záujmu dovolenkárov o Španielsko boli vlani obavy z terorizmu v iných stredomorských destináciách, ale svoju úlohu zohrali aj ekonomické otázky. Vyplýva to z oficiálnej správy, ktorú dnes zverejnil španielsky minister energetiky a turizmu Alvaro Nadal.

 

Španielsko sa tak vlani stalo druhou najpopulárnejšou turistickou destináciou v Európe po Francúzsku. Na ilustráciu, v roku 2015 dovolenkovalo v Španielsku 68,1 milióna turistov. Najpočetnejšiu skupinu zahraničných návštevníkov v Španielsku tvorili aj minulý rok Briti, a to aj napriek oslabeniu libry po júnovom referende o brexite. Konkrétne podľa údajov španielskeho ministerstva navštívilo vlani krajinu 17 miliónov občanov Británie.

 

 

Turistický priemysel v Španielsku sa podieľa 11 % na výkone jeho ekonomiky. Centrálna banka v Madride koncom decembra vo svojom odhade predpovedala, že domáca ekonomika v roku 2016 vzrastie o 3,2 % a tento rok sa tempo jej rastu spomalí na 2,5 %. Minister hospodárstva Luis de Guindos 1. januára naznačil, že hospodárstvo vlani možno dosiahlo ešte lepší výsledok a tempo jeho expanzie zrejme prekročilo hranicu 3,2 %.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies