Španielska vláda kritizuje Guardiolu pre podporu nezávislosti Katalánska

NETKY.SK • 24 September 2015, 23:07 • 2 min
Španielska vláda kritizuje Guardiolu pre podporu nezávislosti Katalánska

MADRID - Španielska vláda skritizovala futbalového trénera Pepa Guardiolu pre podporu Katalánska v boji o jeho nezávislosť. Účasť kormidelníka Bayernu Mníchov na tejto kampani považuje za masové ovplyvňovanie, informovala agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

Guardiola sa nedávno stal súčasťou kampane pod názvom Guanyarem, ktorá v preklade znamená "Spolu zvíťazíme". Kataláncom bojujúcim za nezávislosť vyslovil podporu prostredníctvom interview. Jeho rozhodnutie však skritizoval španielsky minister športu Miguel Cardenal. "Kauza Guardiola potvrdila všetky domnienky o tom, čo sa tu deje. Je to prípad masového ovplyvňovania," povedal Cardenal.

 

Spoločne s prijatím nezávislosti požadujú Katalánci, ktorých podporuje množstvo športových osobností z tohto kraja, aj vytvorenie Katalánskeho olympijského výboru a národného tímu. Región na severovýchode Španielska s približne 7,6 miliónmi obyvateľov sa chce už dlhšiu dobu osamostatniť, madridská vláda s tým však nesúhlasí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies