Španielska polícia pátra po objednávateľovi brutálnej vraždy holandskej volejbalistky

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 09:30 • 2 min
Španielska polícia pátra po objednávateľovi brutálnej vraždy holandskej volejbalistky

MURCIA - Dlhoročná opora holandskej ženskej volejbalovej reprezentácie Ingrid Visserová a jej priateľ Lodewijk Severein sa v Španielsku stali zrejme obeťami nájomnej vraždy. Kriminalisti predpokladajú, že zločin spáchali dvaja zadržaní Rumuni vo veku 47 a 60 rokov, pátrajú však po objednávateľovi vraždy.

slovakia

left justify in out

Potvrdil to dnes podľa tlačovej agentúry DPA prefekt regiónu Murcia Joaquín Bascuňana. Podozrenie vyšetrovateľov sa najskôr upriamilo na niekdajšieho šéfa volejbalového tímu CAV Murcia, ktorého dres obliekala Visserová na konci aktívnej kariéry v rokoch 2009-2011. Juana Cuencu, ktorý holandské obete zločinu skontaktoval s pravdepodobnými vrahmi, predviedli dnes pred sudcu, ktorý mal rozhodnúť o jeho prípadnom vzatí do väzby.

Telá oboch zavraždených sa našli pri Murcii, ktorá leží na juhovýchode Španielska. Ako vyplýva z dnešných informácií tamojších médií, obete boli rozštvrtené, 35-ročnú športovkyňu, ktorá bola v druhom mesiaci tehotenstva, navyše sťali. O charaktere obchodného sporu, ktorý údajne stojí za zločinom, je stále známe len to, že nemal nič do činenia s volejbalom.

Visserová a Severein odcestovali do Španielska predovšetkým kvôli termínu na špecializovanej klinike pre umelé oplodnenie, kde sa mali stretnúť s istou lekárkou. Po príchode do Španielska 13. mája oboch naposledy videli nažive o deň neskôr.

Internetové vydanie denníka El País ešte v pondelok napísalo, že za vraždami bola pravdepodobne organizovaná skupina zločincov. Zadržaní nemajú ďaleko k obchodovaniu s drogami a podsvetiu. Policajné zdroje však o nich tvrdia, že doteraz ich ochrancovia poriadku ako páchateľov trestných činov neviedli.

Rodáčka z Goudy, 191 cm vysoká Ingrid Louise Visserová, obliekla počas svojej mimoriadne úspešnej kariéry holandský reprezentačný dres do roku 2012 v rekordných 514 zápasoch. Bola pri prvom zisku titulu európskych majsteriek pre krajinu tulipánov v roku 1995, členkou tímu, ktorý vybojoval 5. miesto na OH 1996 v Atlante a družstva, ktoré triumfovalo o rok neskôr v Grand Prix. Bola s viacerými klubovými tímami majsterkou Holandska i Španielska, s Las Palmas vybojovala v roku 2001 triumf vo Vyzývacom pohári a s Tenerife o tri roky neskôr aj víťazstvo v Lige majstrov. Na Majstrovstvách Európy v roku 2009 obohatila zbierku svojich úspechov ešte o striebornú medailu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies