Aj francúzsky veľvyslanec sa zaujíma o našu akciu Spoločná zodpovednosť

NETKY.SK • 7 December 2020, 19:41 • 2 min
Aj francúzsky veľvyslanec sa zaujíma o našu akciu Spoločná zodpovednosť

Podľa ministra obrany Jaroslava Naďa, ktorý sa v pondelok stretol s veľvyslancom Franúzska na Slovensku, padli slová aj práve o slovenskom celoplošnom testovaní.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu obrany zdôraznil, že veľvyslanec Francúzska Ch. Léonzi sa zaujímal práve aj o aktivitu, ktorú už odpozerali od nás Rakúšania. „Pán veľvyslanec sa zaujímal aj o prípravu a realizáciu operácie Spoločná zodpovednosť, pričom som mu priblížil detaily organizácie po logistickej, materiálnej a personálnej stránke,“ napísal Naď na sociálnej sieti.

 

 

Dodal, že stretnutie využili najmä na aktuálne témy, ale aj budúce projekty. „Dnešné stretnutie s pánom Ch. Léonzim bolo venované predovšetkým aktuálnym témam bilaterálnej spolupráce v politicko-vojenskej oblasti,“ vysvetlil s tým, že prehrali aj záväzky voči EÚ a NATO, ale aj „modernizačné projekty v rámci Ozbrojených síl SR, vrátane obstarania novej rádiolokačnej techniky“.

 

Nákup rádiolokačnej techniky je jednou z najnovších aktivít rezortu. S veľvyslancom však hovoril aj pôsobení „slovenských vojakov v medzinárodnom krízovom manažmente“. Reč padla aj na tému európskej spolupráce, „a to najmä v súvislosti so Stálou štruktúrovanou spoluprácou (PESCO)“. Naď zdôraznil, že rovnako diskutovali aj o iných iniciatívach v prospech obohatenia francúzskych, resp. slovenských skúseností. Pre zvládnutie koronavírusu sú dôležité aj dezinfekčné gély a rúška. Kúpiť si ich môžete na shop.netky.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies