Španielska polícia odhalila najväčšiu falšovateľskú dielňu peňazí v krajine

NETKY.SK • 22 Január 2014, 18:49 • 2 min
Španielska polícia odhalila najväčšiu falšovateľskú dielňu peňazí v krajine

MADRID - Španielskej polícii sa podarilo v meste Bargas odhaliť najväčšiu falšovateľskú dielňu peňazí v krajine. Prevádzku viedol nemenovaný 60-ročný grafický expert so svojou manželkou. Oboch predpokladaných páchateľov pri záťahu zatkli, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Polícia od začiatku vyšetrovania zhabala 310.000 falzifikátov bankoviek, príslušné úrady však odhadujú, že v obehu zostáva stále ďalších 1,5 milióna nepravých platidiel. Falšovateľská dielňa sa špecializovala na 50-eurové a 100-dolárové bankovky. Ich distribúciu zabezpečovalo niekoľko klientov prevádzky.

Podľa hlavného vyšetrovateľa z Banco de Espaňa Alfreda Cabezasa sa sfalšované peniaze z odhalenej dielne pravdepodobne dostali do obehu aj vo Francúzsku, Portugalsku, Grécku, Nemecku a Rumunsku. Falzifikáty boli takej vysokej kvality, že vyšetrovatelia dielňu zaraďujú medzi desať najlepších v Európe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies