Španieli v Macedónsku neoslnili, domáci ich zaskočili

NETKY.SK • 9 September 2015, 08:42 • 2 min
Španieli v Macedónsku neoslnili, domáci ich zaskočili

SKOPJE - Španielska futbalová reprezentácia potvrdila v utorňajšom dueli v Skopje proti domácemu Macedónsku v rámci kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska úlohu favorita, keď zvíťazila 1:0.

slovakia

left justify in out

Jediný presný zásah stretnutia zariadil už v 8. min duelu hráč anglického Manchestru United Juan Mata, ktorého nevydarený center nešťastne usmernil do vlastnej bránky macedónsky brankár Tome Pačovski.


Zverenci trénera Ljubinka Druloviča herne nesklamali, v druhom polčase dokonca miestami zatlačili obávaného súpera. "Macedónsky futbal sa ukázal v dobrom svetle proti jednému z najlepších mužstiev sveta a súčasným majstrom Európy. Samozrejme, s konečným výsledkom nemôžeme byť spokojní, ale pri srdci nás hreje všetko ostatné. Tvrdo sme bojovali, do súbojov sme vnášali veľa energie. Po nešťastne inkasovanom góle sme si vytvorili niekoľko príležitostí, mali sme však smolu. Lopta si nenašla cestu do súperovej bránky. Takto chceme pokračovať v našej tvrdej práci," cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová 46-ročného Srba, ktorý sa rozhodol staviť na niekoľkých mladých hráčov z reprezentačnej "dvadsaťjednotky".


Jeho španielsky náprotivok Vicente Del Bosque upravil tradičnú základnú zostavu, v ktorej sa v Skopje objavili viacerí novici - David De Gea, Juan Bernat či Isco.


"Nehrali sme v najsilnejšom zložení. Počas zápasu sme nedokázali naplno ukázať niektoré základné aspekty našej hry. Neukázali sme to, čo je v našich možnostiach. Možno to bola otázka motivácie. Strelili sme jeden gól a zdalo sa, že sme sa s tým uspokojili. Napriek tomu sme zvíťazili a to je to najdôležitejšie. Macedónci dali do zápasu všetko, stálo ich to veľa síl, energie a koncentrácie. Narobili nám veľa problémov a boli hlavným dôvodom toho, že sme nehrali tak, ako sme chceli," zhodnotil priebeh stretnutia Del Bosque.


Španieli vedú po víťazstve v Macedónsku tabuľku C-skupiny so ziskom 21 bodov. Druhí Slováci majú po remíze s Ukrajincami (0:0) o dva body menej. Úradujúci majstri Európy Španieli si budú musieť na postupovú definitívu počkať minimálne do najbližšieho eliminačného kola. Macedónsku priebežne patrí posledná šiesta pozícia so ziskom troch bodov.

Kvalifikácia ME 2016 - utorok - výsledok:
C-skupina (Skopje):
Macedónsko - Španielsko 0:1 (0:1)
Gól: 8. Pačovski (vlastný), ŽK: 33. M. Petrovič - 30. Diego Costa, 47. Sergio Busquets, rozhodoval: Tagliavento (Tal.)
Zostavy:
Macedónsko: Pačovski - Brdarovski, Šikov, Ristevski, Žuta - Gligorov, M. Petrovič - Radeski (85. Ibraimi), Hasani, Aškovski (77. Bardi) - Ivanovski (69. Trajkovski)
Španielsko: De Gea - Carvajal, Piqué, Sergio Ramos, Bernat - Santi Cazorla (68. Koke), Sergio Busquets, Isco (78. Iniesta) - Mata, Diego Costa (61. Paco Alcácer), David Silva

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies