SOPK sa stala členom Medzinárodnej obchodnej komory Hodvábnej cesty

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 14:04 • 2 min
SOPK sa stala členom Medzinárodnej obchodnej komory Hodvábnej cesty

BRATISLAVA – Slovenská obchodná a priemyselná komora (SOPK) sa stala členom Medzinárodnej obchodnej komory Hodvábnej cesty (SRCIC – Silk Road Chamber of International Commerce).

slovakia

left justify in out

Vyplynulo to z rokovania predsedu SOPK a zároveň čestného predsedu SRCIC Petra Mihóka s predsedom SRCIC Lu Jianzhongom, ktoré sa uskutočnilo 1. júla 2016 vo Viedni. Informovala o tom dnes tlačová tajomníčka SOPK Bibiána Gunišová.

 

Na základe tejto dohody budú podľa jej informácií môcť slovenskí podnikatelia participovať na projektoch financovaných v rámci SRCIC, eventuálne môžu prichádzať s návrhmi na projekty, ktoré by chceli realizovať v spolupráci s čínskymi partnermi.

 

Pripomenula, že predsedu SOPK a predsedu Svetovej komorovej federácie Medzinárodnej obchodnej komory Petra Mihóka vymenovali za prvého čestného predsedu SRCIC na prvé funkčné obdobie 9. decembra 2015. "Tento post je ocenením veľkého prínosu Petra Mihóka k podpore, propagácii znovuoživenia Hodvábnej cesty a medzinárodnej kultúry, obchodu a výmeny," dodala Gunišová.

 

Silk Road Chamber of International Commerce je nezisková a nepolitická medzinárodná obchodná organizácia, spoločne iniciovaná a založená v Hongkonskej osobitnej administratívnej oblasti obchodnými komorami krajín pozdĺž Hodvábnej cesty a skupiny Tang West Market, ktorej predsedom je viceprezident Čínskej komory medzinárodného obchodu (China Chamber of International Commerce). Päťtisíc rokov starú Hodvábnu cestu, obchodnú trasu, na ktorej v minulosti panoval čulý obchodný ruch medzi Áziou a Európou, plánuje Čína obnoviť. Cieľom je prehĺbiť hospodárske kontakty oboch kontinentov. Na projekte sa bude podieľať aj Slovensko.

 

Slovenská obchodná a priemyselná komora je verejnoprávna inštitúcia. Pôsobí na celom území Slovenska a je zameraná na ochranu a podporu podnikania a na koordináciu spoločných záujmov svojich členov v podnikateľskej činnosti v tuzemsku aj v zahraničí. Členmi komory sú právnické aj fyzické osoby, ktoré vykonávajú podnikateľskú činnosť v hospodárskych odvetviach, alebo ktoré majú svojím zameraním vzťah k podnikateľskej činnosti. Od roku 1996 je členstvo v komore dobrovoľné. Z odvetvového hľadiska sú členmi SOPK podnikateľské subjekty naprieč celým hospodárstvom. Členovia SOPK sa podieľajú na tvorbe hrubého domáceho produktu Slovenska 84 % a na exporte Slovenska takmer 90 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies