Somálskych militantov z aš-Šabáb napadli západné sily

NETKY.SK • 5 Október 2013, 11:35 • 2 min
Somálskych militantov z aš-Šabáb napadli západné sily

MOGADIŠO - Somálski islamistickí militanti v sobotu oznámili, že "západné" sily v noci napadli jednu z ich pobrežných základní v južnom meste Barawe, pričom zabili jedného povstalca.

slovakia

left justify in out

Hovorca islamistov zo skupiny aš-Šabáb uviedol, že na základňu zaútočili od mora. "Západniari na člnoch napadli našu základňu na pláži v Barawe a na našej strane došlo k jednej obeti," povedal hovorca. Iné zdroje hovoria dokonca o vrtuľníkoch zapojených do akcie. Obyvatelia mesta ležiaceho asi 180 kilometrov južne od Mogadiša uviedli, že počuli počas noci ostrú paľbu.

Zatiaľ nie je jasné, kto militantov napadol. Aš-Šabáb sa prihlásil k nedávnemu útoku na obchodné centrum v kenskom Nairobi, kde zahynulo najmenej 67 ľudí. Námorné sily západných krajín kontrolujú vody pri pobreží Somálska, ktoré sa viac než dve desaťročia zmieta v konflikte a v minulosti uskutočnili podobné útoky z vojenských lodí. Tento raz sa však zatiaľ k operácii nik neprihlásil. Militanti z aš-Šabábu kontrolujú rozsiahle oblasti južného Somálska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies