Šokujúce zistenie: Reprezentantka v behu na lyžiach, ktorá zomrela pri havárii, bola pod vplyvom alkoholu

NETKY.SK • 4 Február 2016, 12:53 • 2 min
Šokujúce zistenie: Reprezentantka v behu na lyžiach, ktorá zomrela pri havárii, bola pod vplyvom alkoholu

ŽIAR NAD HRONOM – Bývalá juniorská reprezentantka v behu na lyžiach 24-ročná Petra Urgelová z Hornej Vsi, ktorá v sobotu večer zahynula pri nehode v katastri Starej Kremničky v okrese Žiar nad Hronom, bola podľa predbežných výsledkov pitvy pod vplyvom alkoholu.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru SITA to potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Presnú hodnotu polícia zverejní až po doručení záverov pitvy.

 

Mladá vodička Octavie na ceste medzi Kremnicou a Žiarom nad Hronom nezvládla zákrutu, v bočnom šmyku prešla do protismeru a bočnou stranou narazila do protiidúceho kamióna s návesom. Osobné auto pri prudkom náraze doslova roztrhlo, nákladné auto skončilo prevrátené mimo cesty. Vodička zomrela na mieste, vodičovi nákladného auta alkohol nezistili.

 

Urgelová dosiahla skvelé 7. miesto na 5 km klasickou technikou na Európskom olympijskom festivale mládeže v roku 2009 v poľskom Szczyrku, o rok neskôr bola na rovnakej vzdialenosti aj type pretekov v rámci Slavic Cupu v Štrbskom Plese šiesta. Slovensko reprezentovala na juniorských majstrovstvách sveta v klasickom lyžovaní v rokoch 2010 a 2011. Potom ukončila kariéru a bežkám sa venovala iba na akademickej úrovni. Najlepším individuálnym umiestnením Urgelovej na juniorskom svetovom šampionáte bola 53. priečka v skiatlone na 5+5 km v nemeckom Hinterzartene v roku 2010. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies