Šokujúca fotografia: Minister zahraničia USA Kerry na večeri s Asadom!

NETKY.SK • 4 September 2013, 08:30 • 2 min
Šokujúca fotografia: Minister zahraničia USA Kerry na večeri s Asadom!

LONDÝN - Britské médiá v utorok priniesli fotografiu, ktorá zachytáva súčasného ministra zahraničných veci USA Johna Kerryho a sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada ako spoločne s manželkami sedia za jedným stolom a večerajú v luxusnej reštaurácii v centre Damasku.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Daily Telegraph pochádza záber zo začiatku roka 2009, keď Kerry prišiel do Damasku ako predseda senátneho výboru pre zahraničné vzťahy. Sýriu vtedy označoval za kľúčového hráča v rámci snahy USA o oživenie stagnujúceho blízkovýchodného mierového procesu. Vplyvný denník chce takto poukázať na dramatickú zmenu rétoriky zo strany Washingtonu, ktorý aktuálne hrozí Asadovmu režimu vojenským útokom ako odpovedi na údajné augustové použitie chemických zbraní.

Kerry, ktorý sa začiatkom roka stal šéfom americkej diplomacie, sa podľa Telegraphu so sýrskym lídrom stretol minimálne šesťkrát. V marci 2011, teda krátko pred vypuknutím nepokojov v Sýrii, vyjadril optimizmus z vývoja vzájomných vzťahoch. Ako podotýka denník, dnes však v súvislosti so Sýriou hovorí o "mníchovskom momente" ako odkaze na Mníchovskú dohodu spred 75 rokov, ktorá mala uspokojiť nacistického vodcu Adolfa Hitlera v snahe vyhnúť sa vojne. Tá napriek tomu aj tak vypukla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies