Šojgu: Rusko nedovolí žiadnej krajine, aby nad ním získala vojenskú prevahu

NETKY.SK • 30 Január 2015, 10:36 • 2 min
Šojgu: Rusko nedovolí žiadnej krajine, aby nad ním získala vojenskú prevahu

MOSKVA - Moskva nedovolí žiadnej krajine, aby nad Ruskom získala vojenskú prevahu, vyhlásil dnes ruský minister obrany Sergej Šojgu.

slovakia

left justify in out

"Úloha zadaná prezidentom - zabrániť vojenskej prevahe nad Ruskom - bude bezpodmienečne splnená," citovala ministra agentúra Reuters.

 

Šojgu taktiež sľúbil, že plán modernizácie ozbrojených síl bude splnený. Zároveň uviedol, že armáda v reakcii na "vojensko-politickú" situáciu v okolí Ruska posilní svoje jednotky v strategických oblastiach po celej krajine.

 

Náčelník generálneho štábu ruských ozbrojených síl generál Valerij Gerasimov dnes vyhlásil, že Západ používa voči Rusku nové formy vedenie vojny - "kombinuje vojenské a nevojenské prostriedky". Zároveň "široko používa metódy politického, ekonomického a informačného vplyvu", citovala Gerasimova agentúra TASS.

 

Napätie medzi Ruskom a Západom sa zvýšilo v dôsledku konfliktu na Ukrajine. Spojené štáty obviňujú Rusko, že separatistom na východe Ukrajiny posiela vojakov a zbrane. Moskva to odmieta a kritizuje NATO za jeho rozširovanie smerom na východ. Šéf Kremľa Vladimir Putin označil ukrajinskú armádu za bábku v rukách NATO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies