Sociálna poisťovňa začína posielať rozhodnutia o minimálnych dôchodkoch

NETKY.SK • 21 Október 2015, 13:44 • 2 min
Sociálna poisťovňa začína posielať rozhodnutia o minimálnych dôchodkoch

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa v týchto dňoch začala zasielať písomné rozhodnutia tým dôchodcom, ktorým hromadne zvýšila dôchodok na sumu minimálneho dôchodku. Posledné rozhodnutia budú zaslané 26. októbra 2015.

slovakia

left justify in out

To znamená, že do konca októbra 2015 by mal mať rozhodnutie už každý dôchodca, ktorému Sociálna poisťovňa zvýšila dôchodok automaticky v hromadnom spracovaní.

 

Ak o zvýšení dôchodku nebolo možné rozhodnúť automaticky, napríklad z dôvodu nezrovnalostí v údajoch alebo z dôvodu potreby ďalšieho zisťovania, poisťovňa ich po skompletizovaní údajov zvýši individuálne. Individuálne vyhotovené rozhodnutia o zvýšení dôchodku na sumu minimálneho dôchodku budú dôchodcom zaslané priebežne.

 

Základné informácie o nároku na minimálny dôchodok sú dostupné na webovej stránke Sociálnej poisťovne v časti „Minimálny dôchodok od 1. júla 2015“. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies