"Hráš sa na Boha a berieš životy, karta sa obracia." Polícia začala trestné stíhanie pre vyhrážky premiérovi

NETKY.SK • 15 Január 2021, 11:02 • 2 min
"Hráš sa na Boha a berieš životy, karta sa obracia." Polícia začala trestné stíhanie pre vyhrážky premiérovi

BRATISLAVA - Je potrebné si uvedomiť, že za sociálnu sieť sa nemožno skryť a aj takéto vyjadrenia môžu mať trestnoprávnu dohru.

slovakia

left justify in out

Poverený príslušník zo Stropkova dňa už začal trestné stíhanie pre prečin nebezpečného vyhrážania sa v súvislosti s hrozbami adresovanými predsedovi vlády SR Igorovi Matovičovi (OĽaNO). Ako ďalej policajti informovali vo svojom profile na sociálnej sieti, podozrivý muž 9. januára napísal a zverejnil zo svojho profilu na facebookovej skupine s názvom ,,Anjelské hliadky na Slovensku“ dva príspevky s výhražným textom, v ktorých sa vyhrážal premiérovi SR „zabitím a odrezaním hlavy“. Znenie celého podozrivého príspevku je pridaný nižšie. Príspevok na facebookovom profile rozbehol búrlivé diskusie, za 60 minút získal viac ako tisíc reakcii a 600 komentárov.

 

TOTO JE UŽ CEZ ČIARU: MUŽ SA NA FACEBOOKU VYHRÁŽAL PREMIÉROVI SMRŤOU Poverený príslušník zo Stropkova dňa už začal...

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Piatok 15. januára 2021


„Za uvedené konanie hrozí trest odňatia slobody až na tri roky. Polícia nebude tolerovať takéto vyhrážky cez sociálne siete,“ zdôrazňuje Policajný zbor SR. Ďalej pripomínajú, že na sociálnej sieti osoby síce svoju pravú identitu môžu skryť, no aj napriek tomu ju dokážu vypátrať a takéto vyjadrenia môžu mať trestnoprávnu dohru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies