Sociálna poisťovňa už odoslala oznámenia o odvodovej povinnosti SZČO

NETKY.SK • 14 August 2015, 11:03 • 2 min
Sociálna poisťovňa už odoslala oznámenia o odvodovej povinnosti SZČO

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa v piatok vyexpedovala posledné oznámenia o odvodovej povinnosti samostatne zárobkovo činným osobám (SZČO).

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informoval hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder, poisťovňa celkovo odoslala vyše 205 tisíc oznámení o odvodovej povinnosti, ktorej splatnosť poistného za júl tohto roka sa pre technické problémy finančnej správy posunula z 10. augusta na 2. september 2015. "Živnostníci, ktorí zaplatia svoje sociálne odvody v tomto náhradnom termíne, nebudú zo strany Sociálnej poisťovne za predĺžený termín splatnosti nijako sankcionovaní," uviedol Višváder.


V ojedinelých prípadoch môže oznámenie podľa hovorcu Sociálnej poisťovne ešte meškať, pretože niektoré údaje potrebné na výpočet odvodovej povinnosti živnostníci vo svojom daňovom priznaní nevyplnili správne a treba ich individuálne preveriť. Zásielky by mali SZČO dostať v najbližších dňoch. V prípade otázok a nejasností sa môžu obrátiť na svoju príslušnú pobočku Sociálnej poisťovne.


Sociálna poisťovňa upozorňuje, že krátko po splatnosti júlových odvodov treba pamätať na odvody za august, ktoré sú splatné v riadnom termíne 8. septembra 2015.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies