Šobuchovová príde o tituly z Londýnskeho a Chicagského maratónu

NETKY.SK • 7 August 2015, 09:23 • 2 min
Šobuchovová príde o tituly z Londýnskeho a Chicagského maratónu

MOSKVA - Ruská vytrvalkyňa Lilija Šobuchovová, ktorá vlani dostala dvojročný trest za doping, spätne príde o tituly z Londýnskeho i Chicagského maratónu.

slovakia

left justify in out

Na základe rozhodnutia Športového arbitrážneho súdu (CAS) vo švajčiarskom Lausanne sa dištanc predĺži o ďalších 14 mesiacov. Atlétka tak má zastavenú činnosť až do marca 2016, všetky jej výsledky od roku 2009 navyše anulujú. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Šobuchovová vyhrala Londýnsky maratón v roku 2010, v Chicagu nenašla premožiteľku v rokoch 2009, 2010 a 2011.Pre nezrovnalosti v biologickom pase jej naparili dvojročný trest s dobou plynutia od januára 2013. Vedenie Medzinárodnej asociácie atletických federácii (IAAF) sa však obrátilo na arbitrážny súd so žiadosťou o predĺženie dištancu pre priťažujúce okolnosti. Meno tridsaťsedemročnej Šobuchovovej sa vlani v decembri objavilo v dokumente o systematickom dopingu ruských športovcov, ktorý odvysielala nemecká televízia ARD.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies