Zelenský odmietnutý! Tieto štáty mu povedali nie

NETKY.SK • 21 Júl 2022, 06:41 • 2 min
Zelenský odmietnutý! Tieto štáty mu povedali nie

ASUNCIÓN - Juhoamerické združenie voľného obchodu MERCOSUR odmietlo požiadavku ukrajinského prezidenta, aby na prebiehajúcom summite tohto združenia online predniesol prejav.

slovakia

left justify in out

Podľa šéfa paraguajskej diplomacie, rozhodnutie účastníkov summitu odmietnuť Zelenského požiadavku, už komunikovali aj s Kyjevom. Zelenskyj podľa AFP o povolenie prihovoriť sa vo štvrtok účastníkom summitu MERCOSUR žiadal paraguajského prezidenta  Maria Abda Beníteza. 

 

Prečítajte si aj: Zelenská vystúpila v americkom Kongrese. O čo žiadala?
 

img

 

Podľa paraguajského ministra zahraničných vecí Raúla Cana sa vlády Argentíny, Brazílie, Uruguaju a Paraguaju zoskupené v združení MERCOSUR nedokázali dohodnúť na tom, či Zelenskému vystúpenie povolia. Minister odmietol pre médiá uviesť, ktoré krajiny boli proti a ktoré za. 

 
Ukrajinský prezident sa od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu prihovoril mnohým svetovým parlamentom a prejavy predniesol i na mnohých regionálnych a medzinárodných fórach. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Irán uistil, že neplánuje vyrábať jadrové zbrane



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies