Sobotka príde v stredu za Zemanom do Lánov: Prediskutujú povolebnú situáciu

NETKY.SK • 11 November 2013, 13:14 • 2 min
Sobotka príde v stredu za Zemanom do Lánov: Prediskutujú povolebnú situáciu

PRAHA - Prvá schôdzka predsedu ČSSD Bohuslava Sobotku s českým prezidentom Milošom Zemanom sa uskutoční v stredu popoludní 13. novembra. Šéf sociálnej demokracie príde do Lánov, kde si hlava štátu lieči zranené koleno. Informoval o tom dnes spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Sobotkov mandát na vyjednávanie o vláde potvrdil cez víkend Ústredný výkonný výbor ČSSD. Šéf sociálnych demokratov príde do Lánov v stredu o 16.00 h posilnený nedeľňajším rokovaním Ústredného výkonného výboru (ÚVV) ČSSD. To potvrdilo, že má viesť vyjednávanie o vláde po októbrových predčasných voľbách do snemovne, v ktorých zvíťazila Sobotkova sociálna demokracia.

Sobotka však najprv musel odraziť vnútrostranícku vzburu, vedenú bývalým prvým podpredsedom strany Michalom Haškom, ktorý má blízko k prezidentovi Zemanovi.

Neočakáva sa, že by prezident hneď poveril Sobotku rokovaním o zostavení vlády, schôdzka bude zrejme len konzultačná, domnieva sa webové vydanie denníka Mladá fronta DNES.

Hašek a jeho stúpenci ešte pred nedeľňajším zasadnutím ÚVV rezignovali z funkcií vo vedení sociálnodemokratickej strany. Vyhli sa tak tomu, aby ich výbor odvolal. Svoje odstúpenie však nezdôvodnili zapieraním a klamaním o povolebnej tajnej schôdzke u prezidenta Zemana, po ktorej sa Sobotku pokúsili zosadiť, ale ako reakciu na slabý volebný výsledok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies