SaS: Odmietame predčasné voľby, Hlas je len prezlečený Smer

NETKY.SK • 7 Marec 2021, 19:07 • 2 min
SaS: Odmietame predčasné voľby, Hlas je len prezlečený Smer

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) odmieta akékoľvek špekulácie o budúcej spolupráci s Hlasom, ktorý je len prezlečený Smer.

slovakia

left justify in out

Otvorenie diskusie o rekonštrukcii vlády v žiadnom prípade neznamená, že strana SaS chce predčasné voľby. Informovalo o tom tlačové oddelenie liberálov. 

 

Nikto si neželá predčasné voľby

„Náš cieľ je jasný- musíme postupovať spoločne so všetkými koaličnými partnermi a diskutovať o rekonštrukcii vlády. Štýl vládnutia Igora Matoviča je neudržateľný. Post predsedu vlády patrí OĽaNO a my veríme, že dokáže ponúknuť aj ďalšieho premiéra. Jedine tak budeme rešpektovať zloženie parlamentu, ktoré vzišlo z legitímnych volieb. Nikto si preto neželá predčasné vlády, tobôž nie návrat mafie a vládu Petra Pellegriniho, ktorý by kryl zlodejiny jeho kumpánov. Osobne som sa s Pellegrinim stretol len v televíznych štúdiách. Nemám s ním žiadne priame a ani nepriame dohody, nie to ešte dohody o spoločnom postupe v otázke predčasných volieb," hovorí predseda SaS Richard Sulík.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Vzdá sa Sulík svojho postu? Matovič podľa neho nezvláda pozíciu premiéra

 

Sulík má plnú dôveru poslaneckého klubu

Poslanecký klub strany Sloboda a Solidarita (SaS) je jednotný a stojí za predsedom Richardom Sulíkom. Vyplýva to zo záverov poslaneckého klubu.

„Stojíme za vedením strany a predsedom Richardom Sulíkom a súhlasíme s potrebou rekonštrukcie vlády. Poslanci za SaS sú pripravení podporiť v parlamente rekonštruovanú vládu, ktorá vzíde zo spoločných rokovaní všetkých štyroch koaličných strán tak, aby získala pohodlnú väčšinu," uviedla predsedníčka klubu SaS Anna Zemanová.

 

img

S krokmi, ktoré predchádzali rozhodnutiu vedenia strany požiadať o rekonštrukcii vlády, sa plne stotožňuje celý poslanecký klub. Ako kritické vnímajú poslanci to, ako sa Igor Matovič dlhodobo ako premiér správa.

 

Mohlo by vás zaujímať: Strana SaS nepodporí tvrdý lockdown, Kollár je na tom zrejme podobne

„Dlho sme prehliadali útoky a osobné urážky na predsedu SaS aj na ostatných poslancov osobne. Spojením Richarda Sulíka s vraždou Jána Kuciaka prekročil premiér všetky medze," doplnil podpredseda poslaneckého klubu SaS Roman Foltin.

„Prosíme všetkých koaličných lídrov, aby čas do stredy, keď svoje rokovania uzavrie aj strana Sme rodina, využili na rozhovory o rôznych alternatívach. Naším cieľom je – a nikdy to nebolo inak – lepšie Slovensko. Opretí o kvalitné programové vyhlásenie sme na dobrej ceste, po ktorej chceme pokračovať. Veríme, že tak ako nikomu v SaS, ani v iných stranách nejde primárne o stoličky," uzavrel podpredseda NR SR za SaS Milan Laurenčík.

 

Prečítajte si tiež: Matovič tvrdí, že Sulík urobí všetko pre to, aby vláda padla. Chce mu v tom zabrániť



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies