Viktor Pešta odchádza z Oktagonu, súhlasil s ponukou z USA

NETKY.SK • 6 Február 2022, 10:51 • 2 min
Viktor Pešta odchádza z Oktagonu, súhlasil s ponukou z USA

Organizácii Oktagon MMA pribudla v uplynulých mesiacoch konkurencia v podobe spoločnosti Real Fight Arena, ktorá k sebe pritiahla niekoľko známych bojovníkov. Najväčšieho hráča na trhu navyše opúšťa šampión poloťažkej váhy Viktor Pešta, ktorý je obrovským obľúbencom divákov.

slovakia

left justify in out

Bojovník mieri do americkej Professional Fighters Leaguepromotér Oktagonu Ondřej Novotný prezradil serveru fightclubnews.cz, že hoci sa Peštovi snažili vyjsť v ústrety, rozhodol sa prijať ponuku zo zámoria.

 

 

Pešta sa v Oktagone stal šampiónom, keď v titulovom zápase porazil kvôli zraneniu súpera Nemca Stephana Pütza. Novotný plánoval aj odvetný zápas, ten však začal propagovať vo chvíli, keď ešte nebol s domácou hviezdou dohodnutý na podmienkach, dokonca ani nemal uzavreté detaily zmluvy. „Je to jednoduché. Celý čas sme sa o tom zápase bavili, nebolo to z ničoho nič, rozprávali sme sa o O2 arene a o termíne, nič však nebolo finalizované. Druhá vec je, že sme riešili zmluvu, je tam pár vecí, ktoré neboli dohodnuté. V tejto chvíli nie som bojovníkom Oktagonu, a tak mi niekto ťažko môže niečo prikazovať,“ nechal sa počuť rodák z mesta Příbram.

 

 

„Viktor má od nás ponuku už veľmi dlho. Nie je to jednoduché, pretože ponuku dostal aj od zahraničnej organizácie a je na ňom, ako sa rozhodne. O svojho šampióna máme záujem a v našej zmluve bolo uvedené, že ak chce, môže s touto spoločnosťou rokovať. Nikdy sa totiž netajil tým, že chce bojovať v Amerike,“ prezradil na konci januára šéf Oktagonu.

 

 

Do hry sa následne vložil promotér RFA Boris Marhanský, ktorý sa snažil zaistiť si služby 31-ročného bojovníka, ten sa však napokon rozhodol pre ponuku z USA zrejme aj kvôli tomu, že dlhodobo trénuje vo floridskom gyme Sanford MMA a jeho priateľka má americký pôvod.

 

 

Organizácia PFL je v Spojených štátoch amerických trojkou za Bellatorom MMA a UFC a Pešta má veľkú šancu ovládnuť turnaj v poloťažkej váhe, víťaz ktorého si domov odnesie jeden milión amerických dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies