VIDEO SNS sa nechce dozvedať o odchodoch ministrov z tlačoviek. S premiérom si chcú vyjasniť niektoré otázky

NETKY.SK • 18 Apríl 2018, 12:29 • 2 min
VIDEO SNS sa nechce dozvedať o odchodoch ministrov z tlačoviek. S premiérom si chcú vyjasniť niektoré otázky

BRATISLAVA - Predseda SNS Andrej Danko sa nechce o odchodoch ministrov či vysokých funkcionárov dozvedať z tlačoviek. Preto sa predsedníctvo SNS vo štvrtok stretne s premiérom Pellegrinim, aby si vyjasnili postoje, ktoré prináša vládnutie. SNS však v žiadnom prípade neotvára koaličnú dohodu a už vôbec nie otázku predčasných volieb.

slovakia

left justify in out

Predseda SNS Andrej Danko to povedal na tlačovej konferencii. "Ak mám byť koaličným partnerom, ktorý sa dozvedá o odchodoch ministra, vysokých štátnych úradníkov z tlačových besied, necítim sa komfortne a neviem si predstaviť ďalšie fungovanie koalície. To neznamená, že otvárame koaličnú zmluvu," vyhlásil Danko po mimoriadnom rokovaní predsedníctva SNS. 

 

Pellegrini ako predseda vlády je podľa Danka pre SNS novým človekom, z pohľadu jeho postojov a hodnôt neznámy. "Tém je veľa  a mohlo by to dospieť k tomu, že by komunikácia SNS s pánom Pellegrinim bola komplikovaná. Potrebujeme sa cítiť komfortne v tejto vláde. Sú témy, ktoré nám pán Pellegrini musí zodpovedať, pokiaľ máme mať voči nemu dôveru," povedal Danko.

 

Nepáčilo sa mu, že premiér schválil útoky spojencov na sýrsku armádu. "To by bývalý premiér Robert Fico neurobil," zdôraznil s tým, že Rusko by sa nemalo poškodzovať.

 

Spomenul aj tému prerozdeľovania migrantov a ďalšie výzvy v rámci Európskej únie, vrátane Pellegriniho predstavy o jadre. SNS urobí všetko preto, aby si svoje postoje inteligentne vysvetlili tak, aby sa v piatok konala vláda a boli schválené zákony. Danko priznal, že inicioval odsunutie rokovania vlády zo stredy na piatok, aby si vydiskutovali názory.

 

Otvorenie koaličnej zmluvy nie je podľa Danka aktuálne v hre. "Keď to bude v hre, tak to urobím. Ak budem cítiť, že sa SNS dusí, že máme byť 'pošpiňovaní', že sa na mňa vyťahujú papiere ako vlani, tak to urobím, ako som to urobil minulý rok," uviedol Danko.

 

Rezolútne odmietol informácie o tom, že by SNS hovorila o predčasných voľbách. "To je absolútny nezmysel. Od nedôvery vláde a predčasných volieb sme ďaleko," poznamenal.

 

Danko naznačil aj problém s ministerstvom financií. "Odmietam sa klaňať, prosiť o financie, aby som musel tvrdo bojovať o veci, ktoré sú prirodzené vo funkčnom štáte," uviedol. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies