Českú Cenu Anděl za najlepší slovenský album majú na dosah Peter Nagy, Peter Bič Project a duo Lash & Grey

NETKY.SK • 21 Február 2022, 16:30 • 2 min
Českú Cenu Anděl za najlepší slovenský album majú na dosah Peter Nagy, Peter Bič Project a duo Lash & Grey

České odborné hudobné Ceny Anděl budú odovzdávať 27. 4. 2022 vo Veľtržnom paláci v Prahe. Česká hudobná akadémia rozhodla o trojiciach nominovaných v jednotlivých kategóriách, tento rok po prvýkrát v troch kolách hlasovania. Zo zverejnených shortlistov vznikla po druhom kole hlasovania finálna trojica nominovaných v každej kategórii. Z nich akademici v poslednom kole zvolia víťaza.

slovakia

left justify in out

 

„Celkovo hlasovalo viac ako 423 akademikov, odborníkov z hudobnej oblasti,“ upresnila Petra Žikovská, riaditeľka Českej národnej skupiny Medzinárodnej federácie hudobného priemyslu (ČNS IFPI), ktorá ocenenie vyhlasuje.

 

Favoritkou 31. ročníka Ceny Anděl sa stala Ewa Farna. S albumom Umami je nominovaná v kategóriách Album a Sólová interpretka. Jej skladba Tělo sa môže stať Skladbou či Videoklipom roka. 

 

Ewa Farna – Tělo

 

 

Po troch nomináciách získali Vladimír Mišík a jeho Nočný obraz a aj album Dýchej, ktorý po smrti Davida Stypku dokončili jeho spoluhráči z kapely Bandjeez.

 

Do kategórie Slovenský album sa po druhom kole prebojovala mladá dvojica Lash & Grey (Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý) s albumom Blossoms of Your World, a zavedení hudobníci Peter Nagy s albumom Petrolej a Peter Bič Project s albumom Hlava.

 

 

 Lash & Grey – Blossoms of Your World

 

 

„Za všetkými nominovanými albumami stoja výrazné osobnosti tuzemskej populárnej hudby aj silný príbeh. Bude zaujímavé sledovať, koho nakoniec akademici v tak vzácne vyrovnanej konkurencii zvolia za víťaza. Celkovo je vo všetkých kategóriách nominovaných 33 albumov alebo piesní rôznych žánrov od popu až po vážnu hudbu.  Za pozorné vypočutie stojí každá z nich,“ povedal predseda rady Českej hudobnej akadémie (ČHA) Honza Vedral. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Mladá speváčka a skladateľka Gigi Ann dáva do svetovej hudby slovenskú dušu

 

 

Ceny Anděl udeľuje každoročne od roku 1991 hudobná akadémia.  Od roku 1995 sa realizujú pod záštitou ČNS IFPI a od roku 1997 ich symbolizuje soška Anjel so šalmajom od sochára Jaroslava Rónu. 31. ročník Cien Anděl Coca-Cola 2021 odvysiela 27. 4. 2022 v priamom prenose ČT1.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies