SNS nie je pionierskou organizáciou Smeru-SD

NETKY.SK • 12 August 2010, 07:23 • 2 min
SNS nie je pionierskou organizáciou Smeru-SD

SNS nie je pionierskou organizáciou Smeru-SD - Politika Slovenská národná strana (SNS) odmieta, že by spolupracovala s koalíciou. iadne rokovania na pôde parlamentu sa podľa slov prvej podpredsedníčky SNS Anny Belousovovej neuskutočnili.

slovakia

left justify in out

img

Slovenská národná strana (SNS) odmieta, že by spolupracovala s koalíciou. Žiadne rokovania na pôde parlamentu sa podľa slov prvej podpredsedníčky SNS Anny Belousovovej neuskutočnili.
"Nie sme pionierskou organizáciou Smeru-SD a nebudeme vždy hlasovať tak ako oni," vyhlásila dnes pred novinármi Belousovová v súvislosti s dnešnými podozreniami predsedu Roberta Fica, že SNS koordinuje svoje kroky pri hlasovaní s koaličnými stranami.
Podľa Belousovovej Smer-SD nemôže automaticky čakať, že SNS bez akýchkoľvek predchádzajúcich rokovaní zahlasuje tak, ako si predstavujú. Uviedla, že ani so Smerom-SD nerokovali o spoločnom postupe na prebiehajúcej schôdzi parlamentu. "SNS má svoju samostatnú politiku, ale má aj záujem spolupracovať so Smerom-SD, keďže si uvedomuje, že ide o najsilnejší opozičný subjekt," poznamenala prvá podpredsedníčka národniarov.    
Ako pripomenula, v opozícii sú dva politické subjekty, preto aj SNS má právo realizovať svoju politiku cez konkrétne posty patriace opozícii. Preto navrhli svojho kandidáta na predsedu Dozornej rady Fondu národného majetku. Nepáči sa jej, že SNS nedostala v parlamente viac výborov či vedúce pozície na Úrade verejného obstarávania a Najvyššom kontrolnom úrade.
V súvislosti s hlasovaním o zmene ústavy pri obmedzení imunity poslancov a sudcov Belousovová vysvetlila, že ako ona, tak aj jej stranícky kolega Igor Štefanov hlasovali vedome za posunutie legislatívnej normy do druhého čítania.
Tvrdí, že v ich klube neprijali žiadne usmernenia, ako pri tomto návrhu zákona hlasovať a tak majú poslanci voľnú ruku. "Ja som za obmedzenie imunity, ja ju nepotrebujem," poznamenala.
Belousovová aj Štefanov budú za obmedzenie imunity hlasovať aj v ďalšom čítaní. Bývalý minister výstavby a regionálneho rozvoja zdôvodnil svoj krok slovami, že v prípade, že by sa imunita zúžila, sa neobáva postihov v kauze tzv. nástenkového tendra. "Budem rád, keď sa všetky obvinenia, ktoré padli na moju hlavu, prešetria a objaví sa pravda," dodal.
Predseda Smeru-SD Robert Fico dnes vyjadril podozrenie, že prebieha intenzívna komunikácia SNS s SDKÚ-DS, čo vidieť aj na niektorých hlasovaniach v parlamente, napríklad pri obmedzení imunity, ktorú spomínaní poslanci SNS podporili. Ak, podľa Fica, uspeje pri voľbe predsedu Dozornej rady Fondu národného majetku, nominant za SNS, pôjde o úplne jednoznačnú dohodu medzi vládnou koalíciou a SNS.
"Mám taký pocit, že keď ide o moc, tak neexistuje žiadna morálka ani etika," poznamenal. Členom vládnej koalície zároveň odkázal, že ak sa "to prevalí, tak vás roztrháme, roztrháme vás".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies