Snehová víchrica v Japonsku si vyžiadala najmenej päť životov

NETKY.SK • 18 December 2014, 13:22 • 2 min
Snehová víchrica v Japonsku si vyžiadala najmenej päť životov

TOKIO - Najmenej päť ľudských životov si vyžiadala silná snehová víchrica, ktorá od stredy zasiahla rozsiahle oblasti severného a stredného Japonska. Oznámili to dnes miestne médiá a úrady.

slovakia

left justify in out

V niektorých lokalitách napadli vyše dva metre snehu a meteorológovia predpovedajú ďalšie sneženie. Došlo tiež k vážnemu narušeniu leteckej, železničnej a cestnej dopravy. 

 

Najrozsiahlejšie oblasti zasiahla víchrica na severnom ostrove Hokkaido. Tam zomrela jedna staršia žena, na ktorú sa zrútila strecha skladu zaťažená snehom. Iná žena podľahla zraneniam, ktoré jej spôsobil snežný pluh, jeden muž zahynul pri dopravnej nehode. 

 

Na najväčšom japonskom ostrove Honšu zaznamenali dve obete. V prefektúre Niigata spadol zo strechy garáže muž, ktorý z nej odpratával sneh. Ďalší muž zahynul v dôsledku dopravnej nehody. 

 

Minimálne 15 ľudí utrpelo zranenia v prefektúre Aiči, kde došlo k viac ako 130 dopravným nehodám. V prefektúre Nagano sa zrazil vlak s autom uviaznutým na priecestí, uviedla agentúra DPA. 

 

Búrka sprevádzaná silným vetrom s nárazmi do 140 kilometrov za hodinu spôsobila silné vlnobitie pri východnom pobreží Hokkaida a morská voda zaplavila časti mesta Nemura.

 

Na ostrove zrušili okolo 170 vlakových spojov, zatvorili hlavné cestné tepny a takmer polovica škôl zrušila vyučovanie. Zrušenie letov postihlo približne 17.000 pasažierov.

 

Celkovo bolo v stredu a dnes v postihnutých oblastiach zrušených viac ako 550 prevažne vnútroštátnych letov. 

 

V horskom meste Cunam v prefektúre Niigata napadlo až 204 centimetrov snehu. V niektorých regiónoch ostrova Hokkaido pribudlo za 24 hodín 70 centimetrov nového snehu. Sneženie má minimálne do piatka poludnia pokračovať aj na severe Honšu, kde sa očakáva až 80-centimetrová pokrývka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies