Sneh v Česku zatiaľ nespôsobuje väčšie problémy, hrozí však poľadovica

NETKY.SK • 30 November 2012, 12:12 • 2 min
Sneh v Česku zatiaľ nespôsobuje väčšie problémy, hrozí však poľadovica

Sneh v Česku zatiaľ nespôsobuje väčšie problémy, hrozí však poľadovica

slovakia

left justify in out

img

Českí meteorológovia vydali výstrahu pred poľadovicou a platí až do odvolania. 

Zatiaľ však z ciest nie sú hlásené väčšie problémy. Stále zostáva uzatvorený hraničný priechod Hora Svatého Šebestiána. Problémy ešte robia popadané stromy. Na západe Čiech nepremávajú vlaky na troch tratiach. Informoval o tom dnes spravodajský server iDNES.cz.

Vlakové spojenie nefunguje na úseku z Lužnej u Rakovníka do Řevničova, z Ašu do Hraníc a z Vojtanova do nemeckej kúpeľnej obce Bad Brambach. Vlaky väčšinou nahradili autobusy. Ráno nepremávali vlaky ani z Bečova nad Teplou do západočeského mesta Toužim a z Rumburku do Krásnej Lípy na Šluknovsku, tam sa však už podarilo dopravu obnoviť.

Vodiči sa musia vyhnúť hraničnému priechodu Hora Svatého Šebestiána v okrese Chomutov. Osobné vozidlá sa dostanú až za túto obec, ale na nemeckej strane je cesta úplne uzatvorená.

V Krušných horách si podľa cestárov treba dávať veľký pozor, pretože na cestách je hrubá vrstva ujazdeného snehu a navyše sa tvoria aj snehové jazyky.

So snehom musia vodiči počítať i na severe Čiech. Šéf cestárov Libereckého kraja povedal v Českej televízii, že v noci napadlo až 15 centimetrov nového snehu. Vozovky sa im však darí udržiavať zjazdné.

Meteorológovia však varovali najmä pred poľadovicou tam, kde teploty klesnú pod nulu. Podľa údajov z profesionálnych staníc Českého hydrometeorologického ústavu bolo ráno najchladnejšie na Lysej hore, -4,4 stupňa Celzia, a najteplejšie v Holešove na Kroměřížsku, 3,4 stupňa.

Meteorológovia dnes predpovedajú oblačno až zamračené, miestami sneženie alebo snehové prehánky, prevažne na severe územia. V polohách pod 300 metrov sa objaví aj dážď so snehom. Teploty sa majú pohybovať medzi -1 až 3 stupňami Celzia.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies