Zuzana Čaputová dnes prijala demisiu Branislava Gröhlinga a Ivana Korčoka. Obom poďakovala za vykonanú prácu

NETKY.SK • 25 Marec 2021, 11:16 • 2 min
Zuzana Čaputová dnes prijala demisiu Branislava Gröhlinga a Ivana Korčoka. Obom poďakovala za vykonanú prácu

SLOVENSKO - Ďalší dvaja ministri dnes podali demisiu. Prezidentka za nich vymenovala náhrady, a poďakovala za ich doterajšiu prácu.

slovakia

left justify in out

Ivan Korčok dnes predstúpil pred prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby podal demisiu. Zuzana Čaputová jeho demisiu prijala. Korčok z jej rúk prijal dekrét o podaní demisie. Prezidentka určila ako dočasného ministra zahraničných vecí Jaroslava Naďa. Súčasne podal demisiu aj minister školstva Branislav Gröhling. Taktiež si prevzal dekrét o prijatí demisie, a následne bol za dočasného ministra školstva vymenovaný Eduard Heger.

 

img

 

"Chcem sa vám obom poďakovať za prácu, ktorú ste odviedli, ako členovia vlády, počas roku svojho pôsobenia. Bol to pre vás, tak ako aj pre každého občana republiky, mimoriadne náročný rok. Ďakujem vám za úsilie a námahu, ktorú ste pri vedení svojich rezortov vynaložili," poďakovala Zuzana Čaputová obom ministrom.

 

img

 

"Odchádzate od rozrobenej práce vôbec nie je ľahké rozhodnutie. Svioje demisie podávate nielen ako vyjadrenie individuálneho rozhodnutia, ale aj ako prejav stanoviska politickej strany, ktorá vás do vlády nominovala, a ktorá už dnešným dňom nemá v kabinete zastúpenie. Vaše rozhodnutie však plne rešpektujem, a želám vám veľa úspechov v ďalšom pôsobení!" dodala Zuzana Čaputová.

 

Ivanovi Korčokovi poďakovala za posilnenie snahy o jednotu v zahraničnopolitickom pôsobení. Podľa nej Korčok vierohodne prezentoval, že Slovensko patrí do spoločensva demokratických štátov, ktoré uznávajú spoločné hodnoty. "Oceňujem dôslednosť," podotkla. Naši partneri, vďaka Korčokovi, mohli považovať Slovensko za spoľahlivého partnera. "Latku výkonu ministerského mantdátu, ste svojou činnosťou, postavili skutočne vysoko," poznamenala Zuzana Čaputová.

 

Prečítajte si: Prezidentka opäť vyzvala na zlepšenie podmienok pre zdravotnícky personál. Vyjadrila sa aj k neutíchajúcej koaličnej kríze

 

Ministrovi školstva Branislavovi Gröhlingovi taktiež poďakovala. Podotkla, že bol prvým ministrom školstva od vojny, počas ktorého pôsobenia, boli školy zatvorené. "Na takúto situáciu rezort nebol, ani nemohol byť pripravený. A preto je pochopiteľné, že sa prístupy a riešenia hladali za pochodu," povedala prezidentka. Vyzdvihla snahu ministerstva i učiteľov, aby školy napriek pandémii naďalej fungovali. Spomenula aj Covidový semafor. "Vážim si, že v pláne obnovy je ministerstvom školstva vypracovaný kvalitný dlhodobý reformný zámer na použitie 800 miliónov Eur," doplnila prezidentka. 

 

Vymenovaným dočasným ministrom zaželala veľa úspechov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies