Smoliar Halák si dal kuriózny vlastný gól

NETKY.SK • 18 November 2010, 12:47 • 2 min
Smoliar Halák si dal kuriózny vlastný gól

Smoliar Halák si dal kuriózny vlastný gól

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák sa stal smutnou postavou nočného súboja zámorskej NHL Detroit – St. Louis (7:3). Gólman "bluesmanov" v 9. minúte kuriózne otvoril strelecký účet stretnutia, keď si dal málovídaný vlastný gól.
      Za stavu 0:0 potiahli domáci útočnú akciu, ktorej výsledkom bola ľahká strela útočníka Drewa Millera. Hoci puk smeroval do stredu bránky a zdal sa byť pre Haláka lahôdkou, na prekvapenie všetkých skončil v sieti. Namiesto toho, aby ho dvadsaťpäťročný brankár odpálil do bezpečia, si ho hokejkou nešťastne vrazil od brvna za chrbát. Halák po zápase ťažko hľadal vysvetlenie na svoj kiks: "Neviem, čo sa stalo... Snažil som sa puk odpáliť do rohu klziska, ale ten sa mi čudne zvrtol na čepeli hokejky. Čo mám k tomu povedať?" Slovenský reprezentant napokon ťahal puk zo svojej siete ešte šesťkrát, z toho v poslednej tretine štyrikrát v priebehu troch minút. Blues tak zaknihovali ďalšiu ťažkú prehru. "Do záverečnej časti sme vstupovali za stavu 3:3. Neviem, čo sa potom s nami stalo. Prestali sme so súperom držať krok a ten nám dal gól z každej šance, ktorú si vypracoval," konštatoval pre nhl.com Halák, ktorý napriek siedmim inkasovaným gólom dochytal zápas až do konca.
      Minulosezónny hrdina Montrealu zažil parádny štart v drese nového zamestnávateľa, keď svojimi výkonmi pobláznil celé St. Louis a "bluesmanovô vyniesol až na čelo Západnej konferencie. Po troch čistých kontách v úvode sezóny sa začalo jeho meno skloňovať v súvislosti s kandidatúrou na zisk Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára NHL. Potom sa však na Halákove päty začala lepiť smola. V posledných štyroch vystúpeniach inkasoval 19 gólov a St. Louis kleslo v tabuľke Západnej konferencie až na siedme miesto.
      "Jaro vie, že je hráčom, ktorý drží stráž pri zadných dverách. Žiaľ, posledných pár zápasov nevyšlo podľa jeho prestáv. Určite to neboli jeho najlepšie dni. Disponujeme síce dvoma kvalitnými gólmanmi, ale Jaro vie, že on nesie v našej bránke hlavné bremeno zodpovednosti," povedal na Halákovu adresu jeho tréner Davis Payne a dodal: "Každý hráč musí prejsť takýmto obdobím. Musí sa z toho pozviechať."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies