Smer-SD v Nitre rokoval so starostami a oslavoval MDŽ

NETKY.SK • 2 Marec 2012, 07:39 • 2 min
Smer-SD v Nitre rokoval so starostami a oslavoval MDŽ

Smer-SD v Nitre rokoval so starostami a oslavoval MDŽ - Politika Strana Smer-SD svoj včerajší predvolebný program v Nitre obohatila aj o oslavy Medzinárodného dňa žien. Tie budú súčasťou programu pripraveného pre sympatizantov Smeru v Mestskej športovej h

slovakia

left justify in out

img

Strana Smer-SD svoj včerajší predvolebný program v Nitre obohatila aj o oslavy Medzinárodného dňa žien. Tie budú súčasťou programu pripraveného pre sympatizantov Smeru v Mestskej športovej hale. Predseda strany Robert Fico sa dnes v Nitre stretol aj so študentmi nitrianskych univerzít, väčšinu času však strávil s predstaviteľmi samosprávy. Hovoril s nimi hlavne o ich kompetenciách a financovaní ich činnosti. 
      Podľa Fica by mala budúca vláda urobiť kompletný audit, ktorý by preveril schopnosť miest, obcí a samosprávnych krajov vykonávať ich právomoci. "Je veľmi dôležité, aby sme urobili takýto veľký audit samosprávy. Treba povedať, aké kompetencie dnes majú mestá a obce a vyššie územné celky, ako sú tieto kompetencie financované a či je to udržateľné, alebo nie je to udržateľné. A až na základe takéhoto auditu prijať rozhodnutia k 1. januára 2013, ktoré buď upravia financovanie samospráv, alebo ich ponechajú v tomto istom stave," myslí si Fico.
      Podľa jeho slov by mala budúca vláda zlepšiť aj komunikáciu s primátormi a starostami. Na tento účel by mal byť zriadený post splnomocnenca. "V štruktúre vlády nie je minister, ktorý by zodpovedal priamo za vzťahy štátu a samosprávy. Mal by to podľa mňa robiť minimálne štátny tajomník na ministerstve vnútra alebo nájdeme skúseného bývalého primátora, ktorý bude zabezpečovať aj kontakt vlády a samosprávy," skonštatoval Fico.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies